Hard Fork Ethereum Classic volgende week al, wat doet dat met de waarde?

Nog een week te gaan tot het protocol van Ethereum Classic wordt aangepast door de Phoenix hardfork. Dit kan zorgen voor een stijging van de ETC koers de komende dagen.

Nog zeven dagen

De Ethereum Classic (ETC) upgrade die bekend staat als Phoenix, is over ongeveer een week en zal naar verwachting op 1 juni van dit jaar plaatsvinden. De hard fork zal op blok 10.500.839 worden uitgevoerd.

Een korte tijdlijn:

  1. April 2020: in een blogpost van developers van ETC staat dat Phoenix met succes draait op het Mordor TestNet.
  2. Mei 2020: De upgrade wordt ook gedraaid op de blockchain van Kotti Testnet.
  3. Juni 2020: Phoenix wordt geïmplementeerd op de echte blockchain van ETC, ofwel het mainnet.

De upgrade, beter bekend als upgrade ECIP-1088, is bedoeld om de mogelijkheden van Ethereum Virtual Machine (EVM) van Ethereum Classic te vergroten. De EVM is de basis voor de uitvoering van slimme contracten op de blockchain van Ethereum (ETH).

Phoenix bouwt verder op de vorige hard forks Atlantis en Agharta die de compatibiliteit van ETC met ETH al hebben verbeterd.

Er worden geen nieuwe munten uitgegeven

Veel crypto handelaren en investeerders zijn dol op hard forks. Vaak gaan deze namelijk gepaard met nieuwe ‘gratis’ munten. Dat zag je toen bitcoin cash geboren werd uit een hard fork van bitcoin. In het geval van de hard fork van Ethereum Classic heeft het team echter duidelijk gemaakt dat er tijdens de Phoenix-upgrade geen nieuwe munten worden geslagen. Dat stelt ETC Labs hieronder:

Fusie van Ethereum en Ethereum Classic?

In april 2019 zei ontwikkelaar Donald McIntyre dat de gebrekkige samenwerking tussen Ethereum Classic met Ethereumin de weg staat van een echt veilige en efficiënte blockchain. Puur technisch gezien, zoals Vitalik Buterin onlangs uitlegde, maakt de Shard technologie van Ethereum 2.0 het mogelijk om een omgeving te creëren die is aangepast aan de behoeften van de blockchain van ETC.

Een fusie van beide blockchains of van beide munten is pure speculatie. Dat komt omdat ETC zich positioneert als een conservatieve optie en mogelijk als een uitstapmogelijkheid voor ETH miners als Ethereum overstapt naar  Proof of Stake.

De upgrade is al over 7 dagen. Het zou zomaar kunnen dat de koers van Ethereum Classic een milde rally ziet in aanloop naar het evenement. Dit is geen koopadvies en geen garantie, veel hangt af van de koers van bitcoin de komende dagen. Grote bewegingen van bitcoin hebben invloed op de hele cryptomarkt.

Wil je Ethereum Classic kopen? Wij raden de app BLOX aan:

Koop Ethereum Classic via BLOX

Delen:

Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.

Deze site is gericht op de Nederlandse markt. Klik hier voor België.