Ethereum’s Lubin: Blockchain binnen 10 tot 20 jaar overal in economie aanwezig

Een van de oprichters van Ethereum is Joseph Lubin, hij sprak afgelopen week op SXSW-conferentie in Austin op 14 maart. Zijn verwachting? De wereldeconomie zal binnen 10  tot 20 jaar tien keer zo groot zijn, en blockchain zal dan bij bijna alles betrokken worden.

Normale mensen werken niet met blockchain

Tijdens hetzelfde praatje wees Lubin er ook op dat, net zoals tegenwoordig, er nu nog niet veel “normale” mensen zijn die blockchain-gebaseerde systemen gebruiken, net zoals er in 1983 niet zoveel ‘normale’ waren die e-mails verstuurden.

Ethereum 2.0 lost inefficiëntie op

Hij had het ook nog over de beloftes van Ethereum 2.0. Dat kon hij niet zonder ook in te gaan op wat in zijn ogen inefficiënte mechanismen zijn van bitcoin (BTC).  Ook de huidige versie van Ethereum leidt daar momenteel aan. Ethereum 2.0 moet dit oplossen:

“Bij bitcoin en het huidige ethereum moet je gespecialiseerde hardware hebben, veel elektriciteit gebruiken, veel rekenwerk verspillen, om iedereen te laten meedoen en het systeem draaiende te houden. Met Ethereum 2.0, binnen 18 maanden, zullen we een blockchain-systeem hebben dat veel krachtiger en schaalbaarder is. Hierdoor hoeft er significant minder energie gebruikt te worden.”

Niet eerste keer

De hierboven genoemde uitspraken komen overeen met wat Lubin vorig jaar november zei. Hij werd toen geïnterviewd door een journalist van het Amerikaanse New York Times . Tijdens dit interview vertelde hij dat de samenleving zich met blockchain zal verplaatsen “van een schaarste naar een overvloedige mindset”.

Met Ethereum 2.0 doelt Lubin op een serie updates die er voor moet zorgen dat de blockchain van Ethereum, en alle bijbehorende projecten die daarop draaien, niet meer afhankelijk is van proof-of-work. Ze willen overstappen op proof-of-stake.

Eerder schreven wij hierover:

Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.