Categories: Regulering

Beslissing over Bitcoin ETF van VanEck SolidX uitgesteld

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft opnieuw een beslissing over een bitcoin exchange-traded fund (ETF) -voorstel uitgesteld. En dat is jammer, maar eigenlijk ook wel te verwachten.

Ze komen er (nog) niet uit

Dat meldt de SEC in een vandaag gepubliceerd document. Hierin staat dat de SEC een procedure start over het goedkeuren of afkeuren van een voorgestelde regelwijziging. Simpel gezegd, ze weten nog niet of deze ETF-aanvraag wordt goedgekeurd.

Ook wordt in het publiek opgeroepen om commentaar te geven op de aanvraag. Dat kan tot uiterlijk 21 dagen nadat de aanvraag in het Federal Register is gepubliceerd. Weerleggingen mogen tot 35 dagen na die publicatie ingediend worden.

De nieuwe deadline voor de SEC om een beslissing te nemen is 19 augustus. Maar ook die kan nog uitgesteld worden, tot uiterlijk 18 oktober.

Lange adem

De VanEck / SolidX bitcoin ETF werd vorig jaar voor het eerst ingediend bij Cboe BZX. In januari is de aanvraag ingetrokken vanwege de shutdown van de Amerikaanse overheid. In diezelfde maand is het voorstel opnieuw ingediend, kort nadat Bitwise Asset Management een eigen ETF-voorstel bij NYSE Arca voorlegde.

Vooralsnog heeft de SEC nog geen bitcoin-ETF’s in de Verenigde Staten goedgekeurd. Vorige aanvragen zijn afgewezen of zoals nu het geval, uitgesteld.

In het document van vandaag staat dat de SEC nog zorgen heeft over het voorkomen van frauduleuze en manipulatieve handelingen en praktijken, of de handelsbeginselen rechtvaardig zijn en of beleggers en het algemeen belang genoeg worden beschermd.

Gek genoeg reageerde de koers positief. De uitspraak was zo rond half 9 Nederlandse tijd en de koers leek in aanloop naar de uitspraak te dalen. Maar vanaf dat moment krabbelde de koers weer op.

Op 15 mei werd een andere aanvraag uitgesteld. Toen reageerde de koers direct. Dat lees je hier terug:

Jerrymie Marcus

Jerrymie Marcus heeft een journalistieke achtergrond en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce en VPRO.

Recent Posts

Bitcoin koers analyse: Op naar de hoogste prijs ooit of eerst terug naar 7.200 euro?

Het lijkt nu stilte voor de storm voor bitcoin. De koers lijkt niet veel te bewegen, afgezien van de daling…

3 uur ago

Ethereum koers stijgt met 15 procent, bijna 200 dollar (181 euro)

De waarde van ether is sinds het begin van september met bijna 15 procent toegenomen. De koers schuurt tegen de…

8 uur ago

Tim Draper noemt bitcoin prijs van 250.000 dollar conservatief

Durfkapitalist Tim Draper blijft immer optimistisch over de koers van bitcoin. Eerder voorspelde hij dat de prijs van bitcoin binnen…

9 uur ago

Bitcoin minen verboden in Chinese regio Binnen-Mongolië

Lokale Chinese regeringsbeambten hebben besloten om het minen van bitcoin in de regio Binnen-Mongolië te verbieden. Huh, Binnen-Mongolië? Binnen-Mongolië, ook wel Zuid-Mongolië genoemd,…

10 uur ago

Tone Vays: koersen van alle altcoins zakken naar nul en Bakkt helpt bitcoin niet

BTC Nieuws was afgelopen weekend in Riga, de hoofdstad van Letland, om verslag te doen van de Baltic Honey Badger…

1 dag ago

D-day voor Libra vandaag: makers cryptocurrency van Facebook in gesprek met centrale banken

Vandaag is een belangrijke dag voor Libra, de digitale munt die Facebook wil lanceren. Vertegenwoordigers van de Europese Centrale Bank…

1 dag ago