Categories: Regulering

Beslissing over Bitcoin ETF van VanEck SolidX uitgesteld

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft opnieuw een beslissing over een bitcoin exchange-traded fund (ETF) -voorstel uitgesteld. En dat is jammer, maar eigenlijk ook wel te verwachten.

Ze komen er (nog) niet uit

Dat meldt de SEC in een vandaag gepubliceerd document. Hierin staat dat de SEC een procedure start over het goedkeuren of afkeuren van een voorgestelde regelwijziging. Simpel gezegd, ze weten nog niet of deze ETF-aanvraag wordt goedgekeurd.

Ook wordt in het publiek opgeroepen om commentaar te geven op de aanvraag. Dat kan tot uiterlijk 21 dagen nadat de aanvraag in het Federal Register is gepubliceerd. Weerleggingen mogen tot 35 dagen na die publicatie ingediend worden.

De nieuwe deadline voor de SEC om een beslissing te nemen is 19 augustus. Maar ook die kan nog uitgesteld worden, tot uiterlijk 18 oktober.

Lange adem

De VanEck / SolidX bitcoin ETF werd vorig jaar voor het eerst ingediend bij Cboe BZX. In januari is de aanvraag ingetrokken vanwege de shutdown van de Amerikaanse overheid. In diezelfde maand is het voorstel opnieuw ingediend, kort nadat Bitwise Asset Management een eigen ETF-voorstel bij NYSE Arca voorlegde.

Vooralsnog heeft de SEC nog geen bitcoin-ETF’s in de Verenigde Staten goedgekeurd. Vorige aanvragen zijn afgewezen of zoals nu het geval, uitgesteld.

In het document van vandaag staat dat de SEC nog zorgen heeft over het voorkomen van frauduleuze en manipulatieve handelingen en praktijken, of de handelsbeginselen rechtvaardig zijn en of beleggers en het algemeen belang genoeg worden beschermd.

Gek genoeg reageerde de koers positief. De uitspraak was zo rond half 9 Nederlandse tijd en de koers leek in aanloop naar de uitspraak te dalen. Maar vanaf dat moment krabbelde de koers weer op.

Op 15 mei werd een andere aanvraag uitgesteld. Toen reageerde de koers direct. Dat lees je hier terug:

Jerrymie Marcus

Bitcoin gaat de wereld veranderen, daar geloof ik heilig in. Het wordt tijd voor een eerlijkere, decentrale wereld. Ik voel me dankbaar dat ik daar aan kan bijdragen door te schrijven en te informeren. Verder fungeer ik als hoofdredacteur voor het team.

Recent Posts

  • Regulering

NASDAQ over marktmanipulatie: ‘Iedereen praat nu over regulering van bitcoin en cryptocurrency’

De tweede dag van Blockchain Expo Europe is nog steeds in volle gang. Vanmiddag om drie uur sprak Tony Sio…

10 uur ago
  • Blockchain

Pilot Porsche op Ethereum blockchain om herkomst materialen te traceren

Ook op de tweede dag van de Blockchain Expo Europe in Amsterdam zijn wij weer aanwezig. Er zijn veel keynotes…

14 uur ago
  • Overige Altcoins

Xfers uit Singapore gaat blockchain Zilliqa gebruiken

Zilliqa ken je misschien van de gelijknamige coin, maar het is ook een publiek blockchainplatform. The Business Times meldt dat…

17 uur ago
  • Wallet

Maak je eigen tokens met de Guarda wallet

De Blockchain Expo Europe in Amsterdam is in volle gang. Er zijn veel sprekers en cryptobedrijven van over de hele…

1 dag ago
  • Blockchain

Carrefour gebruikt blockchain Ethereum als verlengstuk van verpakkingen om vertrouwen te winnen

Vandaag sprak Emmanuel Delerm van de Franse supermarktketen Carrefour tijdens de Blockchain Expo in Amsterdam, over hoe zij blockchain gebruiken.…

2 dagen ago
  • Bitcoin

Na Android is lightning wallet Breez nu ook beschikbaar voor iPhone

Met de wallet van Breez beheer je je eigen bitcoin en lightning coins. De app was al beschikbaar voor Android…

2 dagen ago