Ethereum bereikt hoogste waarde ooit, bijna 1.600 euro

De Ethereum koers steeg vanochtend naar 1.587 euro, de hoogste waarde ooit. In dollars is dat 1.911, ofwel net onder de psychologische grens van 2.000 USD.

Eindelijk uitbraak

Na een week van grotendeels zijwaartse handel, brak de Ethereum prijs eindelijk uit tijdens de vroege uurtjes vanochtend. Op dat moment zijn het voornamelijk Aziaten die aan het handelen zijn.

Volgens grafieken op onze Ethereum koerspagina, bereikte de prijs vanochtend om 03:35 uur een recordhoogte van 1.587 euro. Sindsdien is de prijs iets gedaald en momenteel wordt de munt verhandeld voor 1.561 euro.

De beweging omhoog markeert een winst van 8,5 procent binnen 24 uur. Het is tot nog toe vrij uitzonderlijk dat bitcoin en ethereum op dezelfde dag nieuwe all time highs behalen, maar nu beiden zo hoog staan, kun je dit vaker verwachten.

Het pad naar 2.000 dollar per Ethereum

Ethereum is slecht 6 procent verwijderd van de psychologische grens van 2.000 dollar (1.657 euro). En het lijkt zo ontzettend lang geleden toen Ethereum voor het eerst meer waard was dan 1.000 dollar in januari 2018. Binnen een week van het doorbreken van die psychologische grens, bereikte de munt zijn hoogste punt ooit (tot dit jaar dan) op 1.425 dollar.

In 2018 daalde de koers van Ether met bijna 95 procent en in december was de munt nog maar 80 dollar (66 euro) waard. Gedurende een periode van anderhalf jaar daarna, bevond de waarde zich in een kanaal tussen 100 en 270 dollar.

Ethereum brak eind juli 2020 pas echt uit zijn lange bearmarkt toen het voor het eerst in twee jaar boven de 400 dollar uitkwam. De zomer van 2020 zal voor altijd bekend staan als de doorbraak van DeFi. Dit zorgde ervoor dat de koers van ETH kon stijgen omdat DeFi alleen op de blockchain van Ethereum bestond. Daarnaast kreeg de koers nog een steuntje in de rug, toen ETH 2.0 Beacon Chain gelanceerd werd op 1 december.

Tegen het einde van 2020 werd Ethereum voor ongeveer 700 dollar verhandeld. Sinds het begin van het jaar is de koers met 160 procent gestegen.

Cryptocurrency nog nooit zo veel waard als nu

De twee hoogtepunten van de twee belangrijkste activa hebben volgens Coingecko de totale marktkapitalisatie naar een nieuwe piek van 1,62 biljoen dollar (1,33 biljoen euro) gedreven. Dat bedrag is sinds het begin van het jaar verdubbeld, en vergeleken met de piek eind 2017, is de cryptomarkt ook twee keer zoveel waard geworden.

Andere coins die het vandaag goed doen, zijn Cardano (10%), Binance Coin (40%) en Monero (9,1%).


Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.