Nauwelijks Ethereum op beurzen, laagste punt sinds 2 jaar

De hoeveelheid Ethereum op de grote cryptobeurzen heeft het laagste niveau in meer dan twee jaar bereikt. Dit laat analysebedrijf Glassnode weten.

Ethereum van beurs

Bloqport deelde de analyse van Glassnode op Twitter. De laatste keer dat er zo weinig Ethereum op de beurzen beschikbaar zijn, is in juni van 2019.  Dit suggereert dat kopers hun Ethereum meteen van de beurs halen en deze gebruiken voor staking, defi of gewoon op een hardware wallet zetten. Daarnaast sturen handelaren steeds minder ETH naar de beurzen om te verkopen.

Vanaf juli 2020 is er sprake van een daling van 31% van de beschikbare ethers op beurzen, dat komt neer op ongeveer 19 miljoen munten. Op dit moment staan er nog minder dan 13 miljoen ethers geparkeerd bij exchanges.

Bron: Glassnode

Steeds meer Ethereum adressen

Glassnode wees de afgelopen maanden op een toename van het aantal Ethereum-adressen (met minstens 0,1 ETH). Bijna 5 miljoen adressen hebben nu minimaal 0,1 ETH, het hoogste niveau ooit. Omgekeerd heeft het totale aantal ETH-adressen met minimaal 1000 Ethereum vanaf het begin van het jaar het laagste niveau in 4 jaar bereikt.

Dit weekend nog, deelde Whale Alert een transactie van 40 duizend ETH van Binance naar een wallet. Daar moet je overigens wel stalen ballen voor hebben, dit gaat om een waarde van 85,6 miljoen euro.

Volgens de laatste data van crypto-analysebedrijf Santiment, bevatten de top 10 ETH-adressen nu meer dan 19 miljoen munten.

Waarde gaat alle kanten op

De koers van Ethereum is sinds begin mei 2021 zeer volatiel gebleven. Op 12 mei steeg ETH naar een nieuw record van 3580 euro, maar daar was twee weken later niets van over. Op 23 mei was de munt nog 1550 euro waard. Inmiddels is de Ethereum koers alweer hersteld en hangt het tussen die twee bedragen in. Op dit moment betaal je voor één ether 2381 euro. De marktkapitalisatie is 268,7 miljard euro. Hiermee hoeft Ethereum alleen Bitcoin voor zich te dulden. Wat dat betreft kunnen coins komen en gaan, maar BTC en ETH blijven de dienst uitmaken.


Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.