Ethereum kan met factor 10 stijgen, bitcoin kan nog keer 3 gaan, aldus verwachting Britse bank

Bitcoin heeft de afgelopen maanden moeite om een richting te kiezen. Even brak de koers met 50 duizend dollar, maar dat bleek van korte duur.  Op de dag dat El Salvador van bitcoin een wettig betaalmiddel maakte, zakte de koers ongenadig hard. En op zijn weg naar beneden, trok BTC Ethereum ook mee.

Blauw is Bitcoin, oranje is Ethereum

Bitcoin en Ethereum

In aanloop naar het El Salvador nieuws steeg de bitcoin koers naar 52 duizend dollar, een bedrag waar we een jaar geleden voor zouden tekenen, maar op de een of andere manier nu nog niet veel zoden aan de dijk zet. Vervolgens daalde de koers naar ongeveer 42 duizend dollar, ook voor dit bedrag zou ondergetekende vorig jaar zijn linkerarm opofferen.

De koers van ethereum, de op een na grootste cryptocurrency na bitcoin, kwam deze week in de buurt van zijn all-time high voordat hij terugviel.

Voorspellingen van de bank

In dit artikel willen we ingaan op de voorspellingen van de Britse bankgigant Standard Chartered. Zij hebben voor zowel bitcoin als ethereum een ontzettend positieve voorspelling gedaan.

‘De kloof tussen traditionele financiën en de digitale wereld wordt met de dag kleiner,’ zegt Eric Robertsen, Global Head of Research en Chief Strategist voor Standard Chartered. ‘Terwijl onze klanten cryptocurrency’s, andere digitale activa en gedecentraliseerde financiën beginnen te verkennen, streven we ernaar waarde toe te voegen aan hun investerings- en risicobeheerstrategieën en hen te helpen deze nieuwe activaklasse te navigeren en op te nemen in hun bedrijf.’

Bitcoin keer drie, Ethereum keer tien

Analisten van de bank verwachten dat de prijs van bitcoin zal verdrievoudigen en een koersbereik van tussen 50 duizend en 175 duizend dollar heeft.

Ze gaan nog iets verder voor ethereum, met een verwachting van keer tien vanaf de huidige koers. De bank verwacht 26 duizend tot 35 duizend per ether en dat ethereum uiteindelijk bitcoin in totale waarde zal overtreffen.

Het onderzoeksteam van Standard Chartered vergelijkt Ethereum met een financiële markt, die leningen, verzekeringen en exchanges vergemakkelijkt. Bitcoin vinden ze meer op een valuta lijken.

Potentiële rendement veel groter

‘Met andere woorden, hoewel het potentiële rendement voor ethereum groter kan zijn dan voor bitcoin, zijn de risico’s ook hoger, schreef de bank. ‘De huidige prijs weerspiegelt zowel de relatieve complexiteit van ethereum (versus bitcoin) als de onzekerheid rond de ontwikkeling van ethereum.’

Standard Chartered verwacht ook dat ethereum zal profiteren van de uiteindelijke upgrade naar ethereum 2.0, die vorig jaar is begonnen en is ontworpen om het netwerk te helpen schalen, de functionaliteit te vergroten en de efficiëntie te verbeteren. De langverwachte upgrade wordt pas in 2022 afgerond.


Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.