Update ETH 2.0 van Ethereum komt steeds dichterbij, passief inkomen van 7,52%

Binnen enkele maanden zal de nieuwe versie van Ethereum, ETH2.0 uitkomen. De ontwikkelaars lopen op de zaken vooruit, want er zijn al nieuwe schaaloplossingen en gasvrije transacties. Het netwerk wordt ook steeds populairder, het aantal nieuwe wallets is verdubbeld sinds januari.

Decentrale financiën

Het huidige netwerk van Ethereum is nu al mateloos populair onder DeFi-bedrijven. DeFi staat voor gedecentraliseerde financiële producten. De verwachting is dat ETH2.0 nog populairder wordt om DeFi-protocollen op te draaien. Softwareontwikkelaars van Synthetix werken samen met Ethereum laag-2 onderzoeksteam Optimism. Ze bouwen aan een ​​demo-implementatie van de Synthetix Exchange op de Optimistic Virtual Machine (OVM).

OVM van Optimism is ontworpen om te werken op de tweede laag van de blockchain van Ethereum. Dit kun je enigszins vergelijken met hoe het Lightning Network werkt. Het doel is om DeFi platformen dezelfde snelheid te kunnen bieden als op gecentraliseerde systemen.

Het antwoord is schalen

Om dit doel te bereiken zijn nieuwe schalingstechnologieen gebruikt. Deze zouden nu al betere prestaties leveren: Data inladen via oracles gaat 37,5 keer zo snel, een daling van de transactievertraging met factor 75 en de gasprijzen voor oracle- en beursgerelateerde transacties zijn gedaald.

Kain Warwick is de CEO van Synthetix zegt dat zelfs met de huidige versie van Ethereum er nog veel winst te behalen valt:

Zelfs als ETH 2.0 niet zou komen, is er nog veel te behalen met ETH 1. Door de Optimism-schaaloplossing toe te voegen, zijn een paar duizend transacties per seconde haalbaar. Dat is veel meer dan de handvol transacties per seconde dat tot nu toe mogelijk was op Ethereum of Bitcoin. Hiervoor hoeft Ethereum niet eens over te stappen op Proof of Stake.

Toestroom aan nieuwe adressen

Er worden veel nieuwe, unieke Ethereum adressen aangemaakt. In de eerste paar maanden van 2020 werden er dagelijks tussen de 50.000 en 100.000 nieuwe adressen aangemaakt. Inmiddels zijn het er meer dan 100.000 per dag. Het totaal aantal unieke adressen bedraagt ​​nu meer dan 96 miljoen. Belangrijk om te weten is dat dit dus niet alleen maar adressen zijn van mensen die ethers kopen, maar ook van DeFi-protocollen.

Ook al zijn deze adressen niet allemaal van nieuwe etherbezitters, veel investeerders streven het bezit van ether wel na. Dat komt doordat je op ETH2.0 je coins kunt staken.

Hoe werkt staken van ethers?

De website stakingrewards.com houdt bij hoeveel je kunt verdienen met staken. Staken betekent dat je een node draait en transacties goed- of afkeurt. Om een node te mogen draaien moet je minimaal 32 ethers 180 dagen vastzetten. Hiermee verdien je eigenlijk passief inkomen, de rente op jaarbasis is 7,52%.

Delen:

Jerrymie Marcus heeft een journalistieke achtergrond en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce en VPRO.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
 • Avatar

  Ethereum is op 2 jaar tijd 70 % in waarde gedaald.

  07/05/2020
  • Avatar

   3,5 jaar geleden kocht ik ether voor 7,80. Het is maar net welke berekeningstermijn je in acht neemt…

   07/05/2020
   • Avatar

    Ben jaloers

    31/05/2020
 • Avatar

  Beste,

  Ik heb miners NVDIA die ongev. 1 ETH per week produceren. Op dit moment een 75 ETH in bezit.
  Maar van ETH 2 begrijp ik nog niet veel.

  Hoe veilig is het om ETH “uit te lenen”? Elke 10 ETH zet ik deze van Kraken naar mijn Ledger hardware.

  Groet van een 73 jarige op wereldreis maar nu vast op 1 plaats sinds 17 mrt.

  07/05/2020

Laat een reactie achter