Ethereum boven 2000 euro, en 200.000 investeerders staken 6,6 miljoen ether

Sinds vorig jaar kunnen ethers gestaked worden op de blockchain van Ethereum, in aanloop naar ETH 2.0. Nog steeds stijgt het aantal deelnemers en ook het aantal vastgezette ethers. In iets minder dan vier weken zijn het aantal validators (iedereen die ethers vastzet) gestegen van ongeveer 180.000 naar 200.215 op dit moment. Door de toevoeging van meer dan 20.000 nieuwe validators is de hoeveelheid ethereum die wordt ingezet ook blijven stijgen.

Stijging in een maand

Een maand geleden waren er nog maar 5,91 miljoen ethers vastgezet op het stakingplatform. Tegen de huidige koers van ethereum is dat 11,2 miljard euro waard. Inmiddels zijn beide getallen (uiteraard) gestegen, momenteel heeft het stakingsplatform nu 6,6 miljoen ethereum, of 13,2 miljard euro aan waarde.

Bron: launchpad

Voor het vastzetten van ether krijgen investeerders rente. Hoe meer er vastgezet wordt in zijn geheel, dan daalt de rente. Op dit moment is de jaarlijkse rente 6,1%. Het minimale aantal ether om vast te zetten is 32, dus als je het minimale aantal vastzet, dan krijg je minimaal 1,952 ethers uitgekeerd.

bron: launchpad

4 augustus belangrijk voor ethereum

De populariteit van ethereum wordt nog steeds door de hele crypto-industrie onderstreept, fundamentalisten van bepaalde coins daargelaten. Een van de belangrijkste veranderingen in de hele crypto-wereld is het voorstel om van consensusalgoritme te veranderen. Op dit moment wordt de blockchain van Ethereum veilig gehouden door proof of work, net als bij bitcoin. Ethereum wil van het ‘traditionele’ minen af door over te stappen op proof of stake.

Dit wordt in kleine stappen uitgevoerd, en de volgende stap is op 4 augustus want dan wordt de hard fork genaamd London uitgevoerd, mits er niet wordt uitgesteld. In zo’n hard fork (update) worden verschillende verbetervoorstellen meegenomen. De populairste is het langverwachte EIP-1559, want hierdoor worden ethers die worden gebruikt voor transactiekosten deels uit de roulatie gehaald. Daarnaast wordt de basisvergoeding voor transacties in het volgende blok meegenomen. Hierdoor kunnen gebruikers die prioriteit willen geven aan hun transacties een ‘tip’ toevoegen om de transacties te versnellen.


Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.