Ethereum nieuwe all time high, Bakkt voegt crypto toe

Ethereum heeft vanochtend een nieuwe all time high behaald van 4134 euro. Dat markeert een stijging van bijna 4% de afgelopen 24 uur.

 

Bron: BTC Direct

Grotere winst dan bitcoin

In mei behaalde ethereum voor het eerst in vier jaar een nieuwe all time high van 3443 euro, maar dat is deze maand ruimschoots overtroffen. Sinds het begin van het jaar is Ethereum met 540% gestegen, dat is zelfs beter dan bitcoin, die in dezelfde periode een stijging van 125% heeft behaald.

De marktkapitalisatie van Ethereum is nu 485 miljard euro, wat groter is dan die van Wall Street-bank JPMorgan Chase, maar lager dan de Chinese techgigant Tencent. Om dit in perspectief te plaatsen, slechts 11 maanden geleden in december 2020, was dit bedrag de marktkapitalisatie van de hele cryptomarkt.

Bakkt biedt Ethereum

Bakkt heeft vrijdag aangekondigd dat gebruikers en partners binnenkort ether kunnen kopen, verkopen en vasthouden. Het Bakkt warehouse kan ook Ethereum vasthouden voor institutionele klanten.

Het platform biedt vooralsnog alleen bitcoin aan, maar hier komt ethereum dus ook bij. Met deze twee munten hebben de gebruikers toegang tot twee cryptocurrency’s die meer dan de helft van de totale marktwaarde van alle cryptocurrencies vertegenwoordigen. Het bedrijf heeft echter geen specifieke datum gegeven.

Bakkt in het persbericht:

‘Door gebruikers meer mogelijkheden te bieden om hun digitale activa zoals Ethereum te gebruiken, inclusief kopen, verkopen, uitgeven en verzenden, faciliteert Bakkt de stroom van digitale handel in overeenstemming met de missie van het bedrijf om de digitale economie te verbinden.’

Bakkt werkt samen met Google

Het bedrijf is op een missie om de acceptatie van cryptovaluta uit te breiden. Het begon vorige maand te handelen als een beursgenoteerd bedrijf op de New York Stock Exchange na een fusie met VPC Impact Acquisition Holdings. Het bedrijf werkt sinds oktober samen met Google om gebruikers in staat te stellen hun crypto met de Bakkt Visa-betaalpas uit te geven bij alle verkopers die Google Pay gebruiken.

Delen:

Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.

Deze site is gericht op de Nederlandse markt. Klik hier voor Belgiƫ.