‘Ethereum is als Yahoo, en Bitcoin heeft gewonnen als Google’

De laatste maanden presteerde ethereum een stuk beter dan bitcoin en dat blies het verhaal van de ‘flippening’ weer nieuw leven in. Miljardair Stanley Druckenmiller gelooft daar niets van, zo blijkt uit een interview dat hij deed met The Hustle. Eerder was Druckenmiller al positief over bitcoin en nu lijkt het erop dat we hem in het kamp van de maximalisten mogen plaatsen.

‘Ik denk dat bitcoin de wedstrijd als store of value heeft gewonnen omdat het een merk is, bitcoin is er al 13-14 jaar en heeft een eindige supply,’ zo zei Druckenmiller. Hiermee lijkt het meer dan duidelijk dat Druckenmiller het niet zo op altcoins heeft.

Koers Ethereum uitgedrukt in Bitcoin

 

Ethereum staat tot Bitcoin zoals Yahoo staat tot Google

In het interview vergelijkt Druckenmiller ethereum met MySpace en Yahoo en noemt hij bitcoin het Google van de cryptocurrency’s. ‘Ethereum staat tot bitcoin zoals MySpace staat tot Google. Misschien is Ethereum staat tot Bitcoin zoals Yahoo staat tot Google een nog betere analogie. Google was niet veel sneller dan Yahoo, maar dat hoefde ook niet. Alles wat het nodig had was een klein beetje meer snelheid en de rest is geschiedenis,’ aldus Druckenmiller.

Andere bitcoiners hebben al vaker geroepen dat bitcoin en ethereum technisch gezien weinig met elkaar van doen hebben. De eindige supply van bitcoin en de vele jaren van afgeweerde aanvallen plaatsen bitcoin in een volledig andere arena. Saifedean Ammous is één van deze mensen. ‘Ik denk dat de echte concurrenten van altcoins, als ik vrijgevig ben, Amazon Web Services en vergelijkbare platforms zijn,’ aldus Ammous.

Deze twee grootheden lijken er in ieder geval van overtuigd dat bitcoin weinig te vrezen heeft van andere crytocurrency’s. Bitcoin lijkt de strijd te winnen op basis van het enorme netwerkeffect dat het door de jaren heen heeft opgebouwd. Bitcoin doet al twaalf jaar hetzelfde en staat bekend als digitaal geld. Ethereum daarentegen is nog steeds aan het ontdekken wat het precies is.

Een idioot zonder Bitcoin

In het eerder aangehaalde interview met The Hustle liet Druckenmiller weten zich een idioot te voelen toen hij bitcoin omhoog zag gaan en hij niet aan boord was. ‘Voor de eerste move in bitcoin – ik denk van ongeveer 50 naar 17.000 dollar – zat ik verbijsterd te kijken. Ik wilde iedere dag instappen. Bitcoin ging alleen maar omhoog – zelfs al dacht ik er niet zoveel van – ik kon het niet hebben dat het omhoog ging en ik er niet in zat,’ aldus de miljardair.

Nu is hij met 20 miljoen dollar (~16 miljoen euro) ingestapt in bitcoin, is hij sceptisch over ethereum en geeft hij er de voorkeur aan te doen alsof dogecoin niet bestaat. Jaren geleden was hij net zo sceptisch over bitcoin. ‘Bitcoin is een oplossing op zoek naar een probleem,’ zei hij destijds. Nu realiseert hij zich welk probleem bitcoin oplost: centrale banken.

‘Het probleem was dat Jay Powell, de huidige voorzitter van de Amerikaanse Federal Reserve, en andere centrale bankiers de geldprinters op volle toeren lieten draaien en fiatgeld nog bedenkelijker maakte dan het al was toen ik nog goud had,’ aldus Druckenmiller in niet mis te verstane bewoordingen. Het is mooi om te zien dat figuren als Druckenmiller zich steeds positiever uitspreken over bitcoin.


Thom heeft een juridische achtergrond, maar heeft de focus na zijn rechtenstudie volledig op bitcoin gelegd. Nu vult hij zijn dagen vooral met het lezen en schrijven over bitcoin. Thom bewaart zijn bitcoin niet thuis, maar in meerdere veilige kluizen. Verder heeft hij sinds kort ook een eigen nieuwsplatform.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
  • Waarom is btcdirect toch altijd zo negatief over ethereum?

    1 juni 2021
  • @Cryptonaut: ze heten niet voor niets BTC direct!?

    1 juni 2021