Ethereum kan meer dan Bitcoin, aldus oprichter investeringsfonds Guggenheim

Todd Morley, een van de oprichters en voormalig directeur van investeringsfonds Guggenheim Partners, zei dat Ethereum veel meer nut heeft dan Bitcoin.

Smart contracts zijn alles

Morley zei gisteren tegen Bloomberg TV dat Bitcoin één ding is, maar ‘Ethereum heeft voor mij een veel hoger nut door smart contracts.’

Bedrijven moeten digitaliseren

Elke branche die geen technologiestrategie heeft om te digitaliseren, gaat volgens Morley failliet. Hij gaf een voorbeeld van de verzekeringssector en zei dat dergelijke bedrijfstakken beter een technologiestrategie zouden moeten hebben, of ‘plotseling verschijnt er iets, en je walkman ziet eruit als een telraam.’

Blockchain-technologie beweegt zich volgens Morley erg snel naar andere delen van de wereld. Hij zei dat het aantal app-ontwikkelaars op Ethereum bijvoorbeeld al zes jaar achter elkaar snel groeit. ‘Veel veel sneller dan de wet van Moore, dus daar is de actie.’

Wet van Moore

De wet van Moore is een observatie van de Amerikaanse ingenieur Gordon Moore in 1965 die stelt dat het aantal transistors in een dicht geïntegreerd circuit ongeveer elke twee jaar verdubbelt. Met andere woorden, de snelheid en het vermogen van computers zullen om de paar jaar toenemen, en mensen zullen er minder voor betalen.

Morley zei dat de grootschalige implementatie van Ethereum’s blockchain en functies naar de financiële wereld nog niet helemaal uitgespeeld is. Hij wil hierin een leider zijn.

Ethereum weer boven 2000 euro

De afgelopen twee weken was het kommer en kwel voor Ethereum. De munt zakte op 23 mei zelfs tot 1500 euro, twee weken daarvoor was de munt nog 3500 euro waard. Inmiddels lijkt de koers van Ethereum herstellende, althans dat is wat een stijging van 13% normaal suggereert.

Bron: BTC Direct

Van de grote altcoins staan Cardano (8%), Ripple (16%), DOGE (6,5%), Polkadot (11%), Bitcoin Cash (18%), Litecoin (16%), Chainlink (12%) en Polygon (20%) ook goed in het groen. Volg de koersen met onze gratis app BLOX, beschikbaar voor Android en iPhone. Deze vind je in de verschillende appstores.


Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.