Krijg 1 miljoen dollar als je voor 8 september bug op Ethereum vindt

De Ethereum Foundation doet er alles aan om de overgang naar proof of stake zo soepel mogelijk te laten verlopen. Daarom worden programmeurs uitgedaagd om kwetsbaarheden in de code te vinden. De beloning hiervoor is verhoogd naar 1 miljoen dollar.

Beloning Ethereum verviervoudigd

De beloning voor het vinden van een kritieke fout was eerder 250.000 dollar, maar deze is dus met een factor 4 verhoogd. Ook de beloningen voor het vinden van niet-kritieke fouten zijn verhoogd. Bugs met een ‘hoog risico’ kunnen nu een premie van maximaal 200.000 opleveren. Bugs met een gemiddeld risico kunnen 40.000 dollar opleveren en je krijgt 8000 dollar bij het vinden van een bug met laag risico.

Het duurt niet lang meer voordat The Merge zal plaatsvinden. Dit zorgt er eindelijk voor dat Ethereum overstapt van het energie intensieve proof of work naar proof of stake. Er worden twee blockchains samengevoegd om het hele ecosysteem van Ethereum, bestaande uit games, DeFi, decentrale beurzen, NFT’s, etc, te ontdoen van mining.

Deze fusie is jaren in de maak en het is logisch dat de Ethereum Foundation er alles aan doet om dit zo vlekkeloos mogelijk te laten verlopen. Daar hoort een verhoogde beloning bij om white hat-hackers aan te moedigen om problemen te vinden zodat deze op tijd kunnen worden opgelost.

Voor 8 september aanleveren

Omdat er tijdsdruk achter zit, kunnen de bugreports tot uiterlijk 8 september worden aangeleverd. Die datum is belangrijk omdat Ethereum de streefdatum van The Merge vandaag heeft gewijzigd.

The Merge zou eerder plaatsvinden op 15 september, maar vandaag kondigde de Ethereum Foundation een venster aan tussen 10 en 20 september, wat betekent dat het zelfs sneller zou kunnen gebeuren dan verwacht.

Afhankelijk van rekenkracht

Een update op een blockchainnetwerk kan niet worden bepaald door middel van een datum of tijdstip. In plaats daarvan wordt een update doorgaans uitgevoerd op een bepaalde blokhoogte. Op de website van Ethereum valt te lezen:

“Paris, het deel van de uitvoeringslaag van de transitie, wordt geactiveerd door de Terminal Total Difficulty (TTD) van 58750000000000000000000, verwacht tussen 10 en 20 september 2022. De exacte datum waarop TTD wordt bereikt, hangt af van de proof-of-work hash-snelheid.”

Zodra de uitvoeringslaag de TTD bereikt of overschrijdt, wordt het volgende blok geproduceerd door een Beacon Chain-validator. De Merge-overgang wordt als voltooid beschouwd zodra de Beacon Chain dit blok voltooit.

Terminal Total Moeilijkheidsgraad (TTD) is de technische term voor de rekenkracht die nodig is om het laatste blok op Ethereum te voltooien voordat wordt overgeschakeld naar ETH 2.0.

Ethereum verwacht 99% minder energie te gebruiken

Hash-snelheid meet de rekenkracht van alle miners op het Ethereum-netwerk. Hoe meer rekenkracht een proof of work-model heeft, des te veiliger het is. Het probleem is dat hiervoor over de hele wereld krachtige computers worden gebruikt om transacties te valideren.

Dat kost ontzettend veel energie.

In plaats daarvan zal het netwerk verschuiven naar een proof of stake-model. Nodes en gebruikers worden gestimuleerd om ethers vast te zetten op het netwerk. Hier krijgen ze een beloning voor.

Volgens de Ethereum Foundation zal het nieuwe model naar verwachting minder dan 1% van de hoeveelheid energie van het huidige netwerk verbruiken.

Delen:

Jerrymie Marcus heeft een journalistieke achtergrond en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce en VPRO.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
  • moleculen ships

    25 augustus 2022