Ethereum deelt dreun uit aan Bitcoin, en dit is waarom

De wereld van cryptocurrency zit vol verrassingen, en deze week is het Ethereum dat de show steelt. Terwijl de prijs van het actief enigszins stagneert, laten recente cijfers een sterke groei zien in het dagelijkse gebruik van het Ethereum-netwerk, waardoor het zelfs Bitcoin overtreft in het aantal dagelijkse actieve adressen.

Ethereum’s groeiende netwerkactiviteit

De recente data van Artemis Terminal laat een opvallende verschuiving zien in de crypto-wereld: Ethereum heeft nu meer dagelijkse actieve adressen dan Bitcoin. Om precies te zijn telt Ethereum 1,03 miljoen dagelijkse actieve adressen tegenover Bitcoin’s 743,800.

De marktinformatie van Santiment benadrukt deze groei verder. Op 13 september bereikte het aantal dagelijks actieve Ethereum-adressen maar liefst 1,089,893. Dit cijfer is het op één na hoogste in de geschiedenis van Ethereum, met de piek op 9 december 2022.

De groeiende interesse in Ethereum blijkt ook uit een nieuwe mijlpaal: op 13 september werden er op het Ethereum-netwerk 1,627,860 transacties geregistreerd, een nieuw record. Ter vergelijking, het vorige hoogtepunt lag op 17 september 2020 met ongeveer 1,406,000 transacties.

Ethereum’s rol in de financiële wereld

Ondanks de recente prijsvolatiliteit, waarbij de waarde van Ethereum onder de $1,700 dook, blijft de cryptocurrency een cruciale speler in de wereld van gedecentraliseerde financiën (DeFi) en het smart contract domein. Het netwerk heeft momenteel een indrukwekkende $20 miljard aan totale waarde vastgezet.

Prijsanalyse van Ethereum

Hoewel Ethereum zich onderscheidt met zijn unieke fundamenten, blijft het sterk verbonden met de prijsbewegingen van Bitcoin. Uit de geschiedenis blijkt dat september doorgaans een bearish maand is voor de cryptomarkt, met name voorafgaand aan Bitcoin’s halvingsevents.

De verwachting is dat de prijs van Ethereum in de komende weken verder zal dalen, waarbij het mogelijk de volgende steunzone van ongeveer $1.5k benadert. Ook staat Ethereum onder aanzienlijke verkoopdruk vanwege recente technische indicatoren zoals de kruising van de 50 en 200 Moving Averages.

Conclusie

Ethereum’s stijgende aantal dagelijkse actieve adressen toont aan dat de interesse en het gebruik van het netwerk sterk groeien, zelfs terwijl de prijs fluctueert. Het blijft boeiend om te zien hoe de dynamiek tussen Ethereum en Bitcoin zich in de komende maanden zal ontwikkelen.

Stem jij BLOX naar de top? Laat je horen en maak kans op een prijs!

Geniet jij dagelijks van BLOX? Laat dan van je horen! BLOX is namelijk maar liefst twee keer genomineerd voor Website van het jaar in de categorieën ‘Financieel’ en ‘Financiële apps’! En om deze prijzen daadwerkelijk in de wacht te slepen, hebben wij jouw stem dubbel nodig. Stem dus snel op zowel de site als op onze app en maak ook nog eens kans op toffe prijzen! Stemmen kan tot en met 20 oktober. Kunnen we rekenen op jouw support?

Delen:

Toon is hoofd Marketing & Communicatie bij BLOX. Zo nu en dan maakt hij er graag de tijd voor vrij om een bijdrage te leveren aan deze nieuwssite. Toon schrijft dan vooral over de opmerkelijke gebeurtenissen en zet zijn overtuigingskracht in om bitcoin onder het grote publiek bekend te maken. Hij was onder meer te gast bij NOS, RTLZ, De Telegraaf, FD, Marketingfacts, BNR, Quote, Satoshi Radio en Bitcoin Magazine.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.

Deze site is gericht op de Nederlandse markt. Klik hier voor België.