Uniek: Ethereum had allereerste deflatoire dag en werd even schaarser

Afgelopen week behaalde Ethereum een mooie mijlpaal. Voor het eerst in de geschiedenis werd er meer Ethereum uit de roulatie gehaald door het verbranden van transactiekosten, dan dat er ethers bijkwamen via beloningen voor miners.

Ethereum werd even schaarser

Gedurende een periode van 24 uur daalde het aanbod aan beschikbare ethers, wat voor schaarste zorgt. Dat zie je in de grafiek hieronder, de gele lijn piekte even boven de stabiele zwarte lijn. De gele lijn geeft aan hoeveel er ethers er die dag uit de roulatie zijn gehaald, en de zwarte lijn is wat miners krijgen als beloning voor het minen. Dat is op dit moment de enige manier om nieuwe ethers toe te voegen aan het aanbod.

Bron: Carbono.com

Op 4 september nam het aanbod van Ether echter opnieuw toe, wat betekende dat de cryptocurrency opnieuw inflatoir werd.

Meer dan 700 miljoen euro

Op het moment van schrijven zijn er 212.444 ethers permanent uit de roulatie gehaald. Tegen de huidige Ethereum koers vertegenwoordigt dat een waarde van 705,3 miljoen euro. Nog geen twee weken geleden behaalde het netwerk de mijlpaal van 100 duizend verbrande ethers.

Volgens de website ultrasound.money is NFT-marktplaats OpenSea verantwoordelijk voor de meeste verbrande ethers. Daarna komen reguliere transacties en Uniswap.

Bron: ultra.sound

Sinds 5 augustus

Op 5 augustus werd een upgrade doorgevoerd op het netwerk van Ethereum. Een van de meegenomen verbeteringen is EIP-1559, deze zorgt ervoor dat het monetaire beleid van Ethereum is veranderd door een deel van de transactiekosten te verbranden in elk nieuw blok. Die transactiekosten gingen eerder van gebruikers naar miners.

Vanwege deze verandering is de op één na grootste cryptocurrency nu in staat om de inflatiedruk te compenseren die wordt uitgeoefend door de uitgifte van nieuwe munten. Sommige voorstanders van Ethereum durven de munt nu zelfs ultrasound money te noemen. Ofwel, gezond geld.

Hieronder het aantal nieuwe ethers in omloop sinds de upgrade op 5 augustus live ging. Tot nu toe is de trend dalende.

Bron: theblockcrypto


Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.