Ethereum (ETH) wordt gebruikt om kanker te genezen

Wij zijn er al langer van overtuigd dat decentrale digitale valuta als bitcoin en Ethereum waardevol zijn vanwege hun schaarste en decentrale karakter. Nu komt AriGoldNFT echter met de wel heel gedurfde bewering: dat Ethereum gebruikt wordt om kanker te genezen. Dat is een kant van Ethereum die wij nog niet kennen, dus laten we die claim eens verder onderzoeken.

‘Ik werk in de geneeskunde’

Laat het op voorhand duidelijk zijn dat AriGoldNFT een anonieme Twitteraar is met iets meer dan 2.000 volgers. In hoeverre we de uitspraken en claims in zijn draadje moeten geloven is dan ook niet duidelijk. Maar als iemand dit soort uitspraken doet en veel likes verzamelt, dan is het op zijn minst interessant om er eens in te duiken.

In de basis komt het volgens AriGoldNFT op het volgende neer: “Kanker-onderzoekers en medische experts gebruiken de Ethereum blockchain om data decentraal te bewaren en hun AI-modellen te trainen. Dit maakt het mogelijk om snellere en meer precieze diagnosen te stellen. Enorm gaaf en heel belangrijk.”

Later moest hij hier overigens enigszins op terugkomen, want de blockchain is niet geschikt om grote hoeveelheden data op te slaan. Blijkbaar wordt de blockchain vooral gebruikt om instellingen voor de AI-modellen te delen met andere onderzoekscentra. Het gaat dus niet om de rauwe data zelf, die blijft opgeslagen in de lokale databases.

Wat heeft AriGoldNFT gevonden?

“Als je naar kankers kijkt, dan doe je dat met een microscoop. Dit maakt het mogelijk om de omvang, vorm en het uiterlijk van bepaalde cellen te bekijken. Op basis van deze informatie kun je zien in hoeverre cellen kwaadaardig zijn, hoe agressief ze zijn en hoe je ze moet behandelen”, aldus AriGoldNFT met een korte uitleg over zijn werk.

“Deze morgen bladerde ik door wat onderzoekspapers, waarin wordt gesproken over de vorm en omvang van kankercellen […] daarin kwam ik de volgende passage over Ethereum tegen: smart contracts op de Ethereum blockchain maken het voor het netwerk mogelijk om de parameters van een AI-model te selecteren. De blockchain bewaart op deze manier wereldwijd beschikbare data over het model”, aldus AriGoldNFT.

In gewone mensentaal betekent dit dat de onderzoekers de Ethereum blockchain gebruiken om met andere onderzoekscentra te delen op welke manier hun model was afgesteld. Zo kunnen de onderzoekers deze resultaten op hun eigen computers met dezelfde instellingen verifiëren en eigen onderzoek met dezelfde instellingen doen.

Moet dat per se op Ethereum?

De vraag is natuurlijk of het nodig is om dat per se op Ethereum te doen. In principe kunnen de onderzoekscentra ook een eigen gedeelde server maken waarop ze dergelijke informatie met elkaar delen. Het opslaan van data op de Ethereum blockchain is een kostbaar proces, waardoor het nog maar de vraag is of dit toekomst heeft.

We kunnen echter niet ontkennen dat het een interessante vondst is van AriGoldNFT en dat het de moeite waard is om dit in de gaten te houden. Door de jaren heen hebben we echter vaker dit soort toepassingen voorbij zien komen, waar je later niet veel meer over hoort.

Onder het bericht van AriGoldNFT zijn ook al meerdere reacties te vinden van mensen die zich afvragen waarom dit op een blockchain zou moeten. Er zijn waarschijnlijk efficiëntere manieren om dit te regelen, maar het is zeker gaaf dat bepaalde onderzoekers de voorkeur geven aan Ethereum.

Delen:

Thom heeft een juridische achtergrond, maar heeft de focus na zijn rechtenstudie volledig op bitcoin gelegd. Nu vult hij zijn dagen vooral met het lezen en schrijven over bitcoin. Thom bewaart zijn bitcoin niet thuis, maar in meerdere veilige kluizen. Verder heeft hij sinds kort ook een eigen nieuwsplatform.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.