Crypto analyse: is het tijd om je Ethereum te verkopen?

Al meer dan 13 dagen blijft Ethereum onder een cruciale weerstandsniveau hangen. Tot nu toe is de koers er niet in geslaagd om deze barrière te doorbreken.

Vandaag vestigen we hier onze aandacht op. Het betreft een diagonale lijn op de weekgrafiek waar de koers al sinds de top onder beweegt. Hierdoor is dit momenteel een van de belangrijkste weerstandsniveaus.

Daarnaast bespreken we de mogelijke impact van de komende Shanghai-update op de Ethereum-koers. Door deze update zal er veel Ethereum vrijkomen van staking, en het is naar mijn inziens waarschijnlijk dat investeerders winst gaan nemen. Dit kan een negatief effect hebben op de koers.

Ten slotte staan we stil bij de Ethereum/Bitcoin valuatie, die overduidelijk gemanipuleerd wordt.

Dit is de meest belangrijke weerstand voor Ethereum

De weekgrafiek hieronder toont de koers van Ethereum. Elke candle geeft een periode van een week weer. Sinds de top is de koers sterk gedaald, maar er waren ook momenten van stijging. Hierdoor is er duidelijk een diagonale weerstand ontstaan.

De weerstand is van cruciaal belang omdat deze bepalend kan zijn voor de koersrichting van de komende weken of maanden. Als de weerstand wordt doorbroken, zou de Ethereum een stuk boven de 2000 dollar kunnen uitkomen.

Als de weerstand niet wordt doorbroken, bestaat er een reële kans dat de Ethereum-koers terugzakt naar de 1400 dollar of zelfs daaronder. Met andere woorden, het is “make or break”.

ETH/USDT 1W

Welke prijsniveaus zijn van belang?

Wanneer de koers boven de rode weerstandslijn uitkomt, is het belangrijk dat de wekelijkse candle boven deze lijn sluit om bevestiging te geven dat de weerstand daadwerkelijk is doorbroken en dat er geen sprake is van een fake-out.

Na deze doorbraak zal ik in eerste instantie kijken naar het 2000 dollar prijsniveau, waar de koers weerstand van zal ondervinden, maar met voldoende kopers is het zeker geen onmogelijke taak om deze te doorbreken. Bij een sterk momentum, kan zelfs het niveau van 2500 dollar bereikt worden, wat ook een belangrijk prijsniveau is voor de op één na grootste cryptocurrency.

Blijft de weerstand te groot, dan is een daling aanstaande. Hierbij is het wel van belang dat de koers tenminste boven de groene ondersteuningslijn blijft. Mochten we deze lijn toch verliezen, dan kunnen we eerst steun verwachten rond het 1150 dollar prijsniveau, en in het uiterste geval bij de bodem rond de 880 dollar.

Of het daadwerkelijk tot een dergelijke daling zal komen, is deels afhankelijk van de bewegingen van Bitcoin. Toch kan de aankomende Shanghai-update ook een belangrijke rol hierin spelen…

De gevolgen van de Shanghai-update

Zoals je misschien weet, wordt op 12 april de Shanghai-update op het Ethereum-netwerk geïntroduceerd. Met deze update kunnen investeerders die hun Ethereum hebben gestaked, hun beloningen innen en hun staking eventueel beëindigen.

De verwachting is dat veel investeerders hiervan gebruik zullen maken, omdat de koers van Ethereum sinds de stakingsoptie beschikbaar kwam sterk is gestegen en velen nu mogelijk winst willen nemen. Als gevolg hiervan zal de koers van Ethereum aanzienlijk kunnen dalen.

Het effect op de Ethereum/Bitcoin valuatie

Zoals eerder vermeld, zijn de koersontwikkelingen van Ethereum deels afhankelijk van de bewegingen van Bitcoin. Echter, de Shanghai update staat hier los van en het is dus mogelijk dat de Ethereum koers rond deze update wat losser beweegt van Bitcoin.

Het is daarbij belangrijk om de Ethereum/Bitcoin valuatie in de gaten te houden. Deze grafiek geeft namelijk aan hoeveel Bitcoin nodig is om één ETH te kopen. Opvallend is dat deze grafiek duidelijk gemanipuleerd wordt.

ETH/BTC 1W

De grafiek hierboven is duidelijk: de Ethereum/Bitcoin koers lijkt de afgelopen maanden een patroon te volgen dat wijst op manipulatie en een bearish koersdoel voorspelt. Betekent dit dat Ethereum per se zal dalen? Niet per se.

Het betekent wel dat als de manipulatie doorgaat, de Ethereum koers waarschijnlijk de komende weken zwakker zal zijn ten opzichte van Bitcoin. De Shanghai-update kan hierbij een rol spelen als veel investeerders inderdaad besluiten om Ethereum te verkopen.


Alexander studeert momenteel rechtsgeleerdheid en heeft een politieke achtergrond. Zijn interesse in crypto werd voornamelijk gewekt door het besef dat het huidige financiële systeem niet houdbaar is en op omvallen staat. De blockchain-technologieën kunnen oplossingen bieden.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.