Ethereum is ook een security, aldus voorganger Elon Musk

Jack Dorsey, voormalig CEO van Twitter en dus de voorganger van Elon Musk, zegt dat Ethereum gezien moet worden als een security. Dit betekent dat als de Amerikaanse financiële waakhond SEC consequent is, ze ook achter Ethereum aan moeten gaan.

Ethereum en de discussie over security’s

Jack Dorsey, bekend van zijn betrokkenheid bij Bitcoin en Square Inc, reageerde op iemand online die vroeg of Ethereum een security is. Deze vraag werd gesteld omdat de SEC aanklachten heeft lopen tegen Coinbase en Binance. Een van de aanklachten gaat over het illegaal verkopen van effecten, ofwel security’s.

Beide exchanges zouden tientallen crypto’s en andere producten hebben verkocht die eigenlijk onder de effectenwetgeving zouden moeten vallen, aldus de SEC. Zodoende hadden deze verkopen moeten voldoen aan strenge regels.

Dorsey zegt hiermee niet dat hij voorstander is van de SEC, maar wel dat met diezelfde logica Ethereum ook gezien moet worden als een security.

De Securities and Exchange Commission (SEC) is verantwoordelijk voor het reguleren van effecten en derivatenmarkten in de Verenigde Staten.

Regelgevende uitdagingen voor Ethereum

Terwijl de discussie over Ethereum als security voortduurt, blijft de SEC handhavingsacties ondernemen tegen bedrijven die tokens uitgeven op het Ethereum-platform.

Bovendien zijn invloedrijke personen beschuldigd van het promoten van tokens waarvan wordt beweerd dat ze geregistreerde effecten hadden moeten zijn.

Het is sowieso een gekke discussie. In het verleden heeft een oud-directeur van de SEC expliciet gezegd dat Ethereum niet onder de effectenwetgeving valt. Hierop is de verdediging van Ripple gestoeld, de SEC heeft Ripple aangeklaagd omdat hun crypto XRP een security zou zijn. Ripple zegt dat als Ethereum geen security is, dan is XRP dat ook niet.

Jack Dorsey’s standpunt over Bitcoin

Naast zijn opmerkingen over Ethereum, heeft Dorsey ook zijn inzichten gedeeld over Bitcoin en de potentiële impact ervan op de financiële wereld.

Hij gelooft dat Bitcoin de manier waarop geld wordt uitgewisseld kan veranderen en kan bijdragen aan het creëren van een rechtvaardiger financieel systeem. Zijn geloof in Bitcoin is zo standvastig, dat hij zelfs zin Twitter van de hand gedaan heeft, om te werken aan Bitcoin acceptatie.

Delen:

Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.

Deze site is gericht op de Nederlandse markt. Klik hier voor België.