Ethereum meer waard dan Turkse lira en Noorse kroon

Iets meer dan twee weken geleden schreef ik over de waarde van ETH tegenover fiat geld, met nadruk op de Russische roebel. ETH is in deze periode 35% gestegen, dus een goed moment om eens terug te blikken.

Ethereum op plek 27

Zoals te zien in de data van Coinmarketcap, staat ethereum op nummer 27 qua marktwaarde. Dit is 13 plekken onder bitcoin, die geen enkele plek is opgeschoven in dezelfde tijdsperiode. Ethereum staat hiermee vier plekken hoger dan twee weken geleden.

Ethereum staat onder de Poolse zloty, die nog steeds nummer 26 bekleed. Maar ETH heeft wel gebied gewonnen ten opzichte van de Chileense peso, de Noorse kroon en de Turkse lira. Deze fiat valuta zijn nu minder waard dan ethereum en dat is een grote overwinning.

Russische roebel komt terug

In totaal staan er 101 valuta op het lijstje van Coinmarketcap. De eerste crypto die je tegen komt als je naar beneden scrollt is natuurlijk bitcoin. Deze munt staat op nummer 14, onder de Zwitserse frank, maar boven de Thaise baht. Opvallend is de comeback van de Russische roebel.

Deze munt stond twee weken geleden nog op plek 25. Dat zijn elf plekken verschil met bitcoin. Ethereum kwam destijds aardig dichtbij met zes plekken verschil, maar sindsdien is de roebel gestegen in marktwaarde. Op dit moment zit de roebel weer op de hielen van bitcoin, met maar twee plekken ertussen.

Marktkapitalisatie weer boven 2 biljoen

Ethereum is net als bitcoin aan het stijgen. De cryptomarkt leefde vannacht op, waardoor ethereum 7% in de plus staat in vergelijking met de dag ervoor. Het lijkt alsof de markt weer langzaam bullish wordt, terwijl fiat valuta in waarde afnemen tegenover BTC en ETH.

De markt floreert terwijl de totale marktkapitalisatie weer de twee biljoen dollar (1,82 biljoen euro) verovert. Voor de mensen die dit niet voor zich zien; een biljoen is een getal met twaalf nullen. Hiervan is ongeveer 900 miljard dollar (820 miljard euro) bitcoin en ongeveer 400 miljard dollar (365 miljard dollar) ethereum.


Kasper is een journalist met een hart voor crypto. Hij filtert het brede scala van nieuws en zorgt dat dit op een begrijpelijke manier terecht komt bij het publiek. Dit doet hij vaak met onderbouwing van technische analyses.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
  • Citaat: ” Hiervan is ongeveer 900 miljoen dollar (820 miljoen euro) bitcoin en ongeveer 400 miljoen dollar (365 miljoen dollar) ethereum.”

    Dit moet respectievelijk 900 miljard en 400 miljard zijn.

    28 maart 2022
  • Ik zie de toegevoegde waarde niet van dit relaas. Sla dan maar op een mager speenvarken. De zoveelste die denkt een analyse te kunnen maken

    29 maart 2022