Op 6 december worden Ethereum micro futures gelanceerd door CME

Vanochtend schreven we al dat Ethereum om 02:10 uur voor het eerst door de 4.000 euro brak. Het is altijd gissen waardoor zo’n pumpje komt, maar rond die tijd werd er wel heel bullish nieuws gedeeld. De Chicago Mercantile Exchange (CME) heeft een nieuw Ethereum product aangekondigd, die ook rekening houdt met institutionele investeerders met een kleine beurs.

Voor de grote en kleine beurs

Volgens een persbericht van PR Newswire hebben deze zogenaamde Micro Ether-futures een omvang van slechts een tiende van de omvang van het onderliggende actief. Om verwarring te voorkomen, een opsomming van de vier producten van CME:

  • Bitcoin futures
  • Micro bitcoin futures
  • Ether futures
  • Micro ether futures

Veel verhandelde contracten

De normale future-producten bestaan al een tijdje. Een paar maanden geleden werd het micro bitcoin future product gelanceerd door CME. Deze hebben ook de grootte van een tiende van bitcoin. Sinds mei zijn meer dan 2,7 miljoen van die contracten verhandeld. Ondertussen hebben de normale ether-futures sinds de lancering 675.000 contracten verhandeld, wat neerkomt op ongeveer 33,8 miljoen ethers.

Markt toegankelijker maken

Zowel Micro Ether als Micro Bitcoin Futures stellen organisaties in staat hun handel en portfolio in beide cryptocurrency’s te verfijnen. Dat zegt ook Tim McCourt, CME Group Global Head of Equity Index and Alternative Investment Products.

‘Sinds de lancering van Ether-futures in februari hebben we een gestage groei van de liquiditeit in deze contracten gezien, vooral bij institutionele handelaren. Tegelijkertijd is de prijs van ether sinds de introductie van deze contracten meer dan verdubbeld, waardoor er vraag is ontstaan ​​naar een micro-contract om deze markt nog toegankelijker te maken voor een breder scala aan deelnemers.’

Micro Ether Futures worden in contanten afgewikkeld, zoals bepaald door de CME CF Ether-Dollar Reference Rate, die dagelijks wordt aangepast.

‘s Werelds grootste smart contractnetwerk bouwt voort op een sterk momentum, waardoor vanochtend een nieuwe all time high behaald is. Op dit moment is de Ethereum koers net geen 4.000 euro.


Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.