Nieuw ontvangstadres moet Ethereum (ETH) versturen makkelijker maken

Unstoppable Domains zorgt met een integratie met MyEtherWallet voor een betere gebruikservaring van Ethereum. Vanaf 23 april is het mogelijk om eenvoudigere ontvangstadressen te maken, door middel van een .crypto-domein.

Domein-naam om cryptocurrency op te ontvangen

In MyEtherWallet kan je aangeven welk domein-naam je wil gebruiken, bijvoorbeeld Frank.crypto. Mensen kunnen dit adres vervolgens gebruiken om crypto naar jou te versturen. Let op, deze dienst is niet gratis. Prijzen voor een domein variëren van 40 dollar tot en met 8.000 dollar.

Naast een ontvangstadres kan je ook een website bouwen op het .crypto domein. Dit domein-adres valt buiten de traditionele domeinnamen-structuur, en kan dus niet door iedere browser worden geopend. Deze websites zijn moeilijker te censureren, en zijn bijvoorbeeld handig voor journalisten in landen zonder persvrijheid.

Een browser die dit type websites kan openen is Opera. De ontwikkelaars van Opera zijn overigens sowieso crypto-minded, aangezien de browser een ingebouwde crypto-wallet heeft. Opera biedt onder andere ondersteuning voor Bitcoin, TRON en Ethereum (plus alle ERC-20 tokens).

Ontvangstadressen zijn nu moeilijk in gebruik

Cryptocurrency is nu nog moeilijk in gebruik, vooral als het om ontvangstadressen gaat. Ga maar na: wat doe je als iemand geld naar jouw bankrekening wil versturen? Waarschijnlijk som je zonder problemen je IBAN-nummer op.

Bij cryptocurrency lukt dat niet zomaar, een ethereum adres ziet er bijvoorbeeld zo uit: 0x5eD8Cee6b63b1c6AFce3AD7c92f4fD7E1B8fAd9F. Dat is onmogelijk om uit je hoofd te leren, tenzij je een wonderkind zoals Vitalik Buterin bent.

Daarnaast is de kans op het maken van een fout groot. Eén verkeerde letter of cijfer, en je verstuurt de transactie naar de verkeerde persoon. Kopieer daarom het volledige adres, en typ het nooit over.

Met het versimpelen van het ontvangstadres zorg je ervoor dat cryptocurrency toegankelijker wordt voor een breder publiek. Vergelijkbare initiatieven zijn bijvoorbeeld Easypaysy voor bitcoin en dit patent dat is ingediend door Coinbase CEO Brain Armstrong.

Delen:

Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
  • Buterin heeft zijn lagere school zélfs niet afgemaakt

    26 april 2020
  • Stop die onzin. Get a life. Binnenkort heb je misschien covid. Do not waste your time

    26 april 2020
  • Ben je weer wat euro’s verloren, Patricio? Van iemand die hier zo vaak reageert had ik toch meer verwacht..

    28 april 2020