Ethereum oprichter Joseph Lubin: ‘Let niet op prijs, maar op adoptie’

De prijzen van cryptocurrencies zijn flink omlaag gegaan in 2018. Maar daar moeten we ons niet op richten, als we Joseph Lubin moeten geloven. Hij is medeoprichter van Ethereum en oprichter van ConsenSys. Dat is een blockchain software studio met meer dan duizend ontwikkelaars.  Op Twitter zegt hij het volgende:

‘Blockchain is meer dan een markt. Het is een beweging. De marketcap alleen laat niet de activiteiten van projecten zien. Gedecentraliseerde netwerken groeien nog steeds. 10 miljard dagelijkse API aanvragen verzorgd door Infura. 1 miljard Truffle downloads. 1 miljoen MetaMask downloads. 12.000 Ethereum nodes. 48 miljoen unieke Ethereum adressen en drie keer zoveel LinkedIn blockchain vacatures.’ 

Truffle, Infura en Metamask, wat? 

Joseph Lubin verwijst hier naar drie IT-producten van Ethereum: Truffle, Infura en MetaMask. Deze worden door de community vaak afgekort tot ‘TIM’. Maar wat kan je met deze producten?

  • Met Truffle kunnen ontwikkelaars applicaties bouwen op het Ethereum netwerk.
  • Infura verwerkt API-aanvragen van populaire applicaties
  • MetaMask is een Google Chrome extensie waarmee je gedecentraliseerde applicaties kan gebruiken zonder een Ethereum node te draaien. Het beschikt ook over een ingebouwde wallet.

Volgens Joseph Lubin hebben deze producten dit jaar flinke mijlpalen beleefd. In de koers van ether is dat nog niet terug te zien: met een waarde van rond de 90 euro staat de token op ongeveer hetzelfde niveau als op mei 2017. Maar in plaats daarvan moeten we ons volgens Lubin meer focussen op de groei en adoptie:

Wat vind jij belangrijk? Prijs of adoptie? Laat het weten in een reactie!


Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.