Ethereum oprichter Vitalik Buterin is geen miljardair meer

Vitalik Buterin, de mede-oprichter van Ethereum, kondigde aan dat hij niet langer een miljardair is. De huidige bearmarkt heeft zijn portfolio laten dalen van ongeveer 1,4 miljard dollar tot onder de 600 miljoen dollar. Nog steeds een hoop geld, maar daardoor ook een hoop verlies.

Waardering voor Musk en Bezos

Dit bericht van Buterin was een reactie op een tweet die beweerde dat Elon Musk en Jeff Bezos miljardairs zijn met een aandachtstekort. Hij nam het op voor de twee miljardairs en schreef:

“Wat is er gebeurd met ‘rechtstreeks met de mensen praten’ als deugd? (BTW ik waardeer het bijzonder dat Elon en Jeff daadwerkelijk reageren op mensen, en niet alleen hun eigen dingen roepen.)”

De wallet van Buterin

Het leuke aan een blockchain is natuurlijk dat je alles kan controleren. Coinmarketcap deelde de wallet van Vitalik Buterin, waarin je precies kan zien hoeveel de maker van Ethereum van zijn eigen ETH houdt.

Als we dit mogen geloven zit daar nu momenteel 290.000 (en een beetje) ethereum in. Dat heeft op dit moment een waarde van net onder de 600 miljoen dollar. Voor onze Europese lezers; dit staat gelijk aan ongeveer 560 miljoen euro.

Hoeveel was dit waard op het hoogtepunt?

Als we dan even gaan rekenen vanuit het hoogtepunt kunnen we uitrekenen hoeveel dit waard was geweest. ETH heeft – net als bitcoin – in november van vorig jaar een all time high gemaakt. Dit was ter hoogte van ongeveer 4.900 dollar. Als je dat keer 290.000 doet, ben je er al snel achter dat dit een waarde was van maar liefst 1,4 miljard dollar (meer dan 1,3 miljard euro).

Nu heeft de oprichter dus ongeveer 42% van zijn maximale waarde over. Daarmee heeft hij nog steeds een mooi geldbedrag, maar is hij behoort niet meer tot de ‘3 komma club’, waarnaar de maker van Dogecoin refereert.

Delen:

Kasper is een journalist met een hart voor crypto. Hij filtert het brede scala van nieuws en zorgt dat dit op een begrijpelijke manier terecht komt bij het publiek. Dit doet hij vaak met onderbouwing van technische analyses.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
  • Blijf het toch wel apart vinden hoe ETH en vrijwel alle andere crypto, zo onderhevig zijn aan de schommelingen van bitcoin.

    Je zou zeggen dat er echt wel wat crypto’s zijn die als het ware op hun eigen benen staan, toch maakt dat geen bal uit als je kijkt naar de ups en downs.

    Bitcoin up? Alles up en vice versa.

    Dat maakt het hele crypto gebeuren eigenlijk best zwakzinnig en ronduit onbetrouwbaar.

    26 mei 2022