Ethereum stijgt 10% en breekt dwars door 2100 dollar, dit is waarom

Cryptocurrency Ethereum heeft de afgelopen 24 uur een flinke sprong gemaakt, met een stijging van maar liefst 10,5% ten opzichte van gisteren. Op het moment van schrijven wordt één Ethereum verhandeld voor 2115 dollar., dat is bijna 2000 euro.

De vraag die nu bij veel investeerders leeft is: heeft deze stijging te maken met de recente update die woensdag succesvol is uitgevoerd?

Shanghai-update Ethereum

Die update is natuurlijk de zogenaamde Shanghai-update. Deze update zorgt ervoor dat investeerders die hun ETH hebben gestaked, eindelijk weer hun coins kunnen unstaken. Voorheen was dit niet mogelijkk, daar was deze update echt voor nodig.

De verwachting van veel analisten was dat al die ETH die nu opeens vrij op de markt kwamen, er voor zou zorgen dat de verkoopdruk toe zou nemen. Ofwel, de markt wordt overspoeld en de Ethereum koers zou dalen.

Het omgekeerde lijkt waar te zijn.

Update helpt Ethereum koers

Veel investeerders speculeren nu juist weer dat de stijging van ETH inderdaad te maken heeft met deze update. Het vrijgeven van vastgezette coins kan namelijk leiden tot meer handel en transacties op het Ethereum-netwerk. Dit zou kunnen leiden tot een hogere vraag naar ETH, wat op zijn beurt de prijs kan doen stijgen.

Wat ook mogelijk is, is wat Grayscale eerder zei. Dat het allemaal wel mee valt en dat het aantal coins wat vrijkomt vrij gering is en nauwelijks impact heeft op de koers.

Ethereum en NFT’s

Er kunnen echter ook andere factoren zijn die bijdragen aan de stijging van ETH. Zo hebben veel investeerders hun oog op Ethereum gericht vanwege de opkomst van NFT’s (non-fungible tokens). Dit is pure speculatie, want er is op dit moment geen groot nieuws over NFT’s.

Cryptocurrency-markten zijn vaak zeer volatiel en kunnen beïnvloed worden door allerlei verschillende factoren, waardoor het lastig is om met zekerheid te zeggen wat de oorzaak is van de huidige stijging van ETH. Maar een ding is zeker, het werd tijd dat Ethereum weer eens boven de 2000 dollar uitbrak.

Delen:

Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.

Deze site is gericht op de Nederlandse markt. Klik hier voor België.