Ethereum stijgt, dit is wat je moet weten over The Merge

De ethereum koers handelt weer boven de 1580 euro na een mooie stijging van 4%. Sinds de Aziatische markten wakker zijn geworden is ethereum bezig aan een opmars. Nog één dag bikkelen en dan is het september, de maand waarin The Merge zal plaatsvinden.

Ethereum dip van korte duur

Gisteravond diende zich een mooi koopmoment aan voor Ethereum. Vlak na etenstijd dipte de ethereum koers onder 1500 euro en de markt besloot dat dat te weinig is voor één ether. Om 3 uur Nederlandse tijd openen de meeste Aziatische handelaren hun laptops en smartphones om te traden en dat heeft goed uitgepakt voor de ether koers, getuige de stijging.

Ethereum koers

De kalender laat namelijk bijna september zien, en in deze maand worden er grootse veranderingen doorgevoerd op de blockchain van Ethereum.

Ethereum update in twee delen

The Merge kan je eigenlijk indelen in twee updates. De eerste is de Bellatrix-upgrade, deze is alleen voor nodes die gebruik maken van de Beacon-keten. Op de Beacon-blockchain wordt sinds december 2020 uitsluitend met proof of stake gewerkt.

De tweede belangrijke upgrade wordt Paris genoemd en deze zal ervoor zorgen dat de Beacon-keten samengevoegd wordt met de huidige blockchain van Ethereum. Laatstgenoemde maakt nog gebruik van proof of work en hier draaien alle apps, decentrale beurzen, games, etc. op. Als je op dit moment ethereum koopt of verkoopt, dan gebeurt dat op deze blockchain.

6 september nieuwe software voor Ethereum nodes

Ethereum-oprichter Vitalik Buterin tweet dat nodes hun software clients moeten updaten ter voorbereiding van Bellatrix. Deze wordt namelijk op 6 september op de Beacon-keten geïmplementeerd.

The Merge zal ergens tussen 10 en 20 september plaatsvinden, en voor die tijd moeten nodes op de beacon-keten hun software upgraden zodat Bellatrix ingevoerd kan worden.

Miners niet meer welkom op Ethereum

Eigenlijk is de naam The Merge niets meer dan een fancy vertaling van een fusie. Er worden namelijk twee blockchains gefuseerd tot één. Alle apps, trades, games etc van de huidige blockchain van Ethereum worden na de fusie beveiligd door de proof of stake van de Beacon-keten.

Nadat de fusie plaatsgevonden heeft, is er geen plek meer voor miners op het netwerk van Ethereum. Miners zorgden, net als bij bitcoin, voor de verwerking van transacties en de beveiliging van het netwerk. Hier werden ze rijkelijk voor beloond. Het probleem is dat deze miners ontzettend veel energie verbruiken, en dat was een doorn in het oog van de Ethereum community.

Het nieuwsplatform van BTC Direct, waarop jij nu dit artikel leest, gaat veranderen. De website wordt overgenomen door onze partner BLOX. Hierdoor gaan een aantal dingen veranderen. Benieuwd wat? Klik dan op de afbeelding of deze link: https://nieuws.btcdirect.eu/btc-direct-nieuws-wordt-blox-nieuws/

Je zou The Merge dus kunnen zien als een stap in de richting van meer schaalbaarheid, veiligheid maar vooral duurzaamheid, geheel in de visie van The Ethereum Foundation.

Op het moment dat Bellatrix succesvol wordt uitgevoerd, lijkt niets The Merge nog in de weg te staan. Daarom kijken traders reikhalzend uit naar de periode tussen 6 september en 10-20 september.

Investeerders steunen stap van Ethereum

Investeerders staan namelijk pal achter de upgrade van het Ethereum-netwerk, vooral institutionele beleggers. Deze grote jongens verzamelden namelijk in grote getale ethers op het moment dat de koers dipt.

CME Group Inc. lanceerde nieuwe in euro genoteerde Ethereum-futurescontracten, en de derivatenmarkten gezonde handelsvolumes blijven vertonen. Dit nieuwe product werd gelanceerd op 4 augustus 2022 en het Ethereum-futurescontract is vastgesteld op 50 ether.

Ook kondigde de CME Group op 18 augustus opties aan op ether, daarnaast schoten de micro-sized Ethereum-futures-contracten omhoog in afwachting van de aanstaande fusie.

Delen:

Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
 • Zijn er nog stappen die je als ETH bezitter (soft/hardware wallet) moet ondernemen ter voorbereiding op the Merge?

  1 september 2022
  • Hoi Billy,

   Nee, daar hoef je niks voor te doen!

   Vriendelijke groet,
   Kasper Wienk

   1 september 2022
 • Het grote geld duwt het allemaal naar beneden, zodat ze het goedkoop kunnen kopen straks.
  Pijnlijk doorzichtig weer.
  Doet mij denken aan de beginjaren van bitcoin toen het van tientallen dollars naar honderden ging en dan ging hangen richting de 1000, dat steeds maar trapsgewijs in en verkopen door bepaalde handelaren waardoor het steeds crashte en opleefde, puur kunstmatig gemaakt door een klein clubje Wallstreet handelaren.

  3 september 2022

Deze site is gericht op de Nederlandse markt. Klik hier voor België.