Ethereum uitgifte nog nooit zo laag geweest

Het aanmaken van nieuwe ethers is op het laagste niveau ooit. Dat blijkt uit cijfers van Etherscan. Op maandag 11 februari kwamen er 13.131 nieuwe ethers vrij, dit aantal is nog nooit zo laag geweest. Dat staat in schril contrast met 30 juli 2015. Toen werd een recordaantal van 39 duizend nieuwe ethers bereikt.

Moeilijkheidsgraad om te minen hoger

De reden voor de langzame uitgifte is het verhogen van de moeilijkheidsgraad om ether te minen. Er is nu veel meer computerkracht nodig om een nieuw ethereum transactieblok te vinden. Hierdoor komen er per dag minder transactieblokken bij. Miners ontvangen een beloning per transactieblok, dus hiermee daalt ook de dagelijkse uitgifte van nieuwe ethers.

Volgens data van Etherscan is de moeilijkheidsgraad van 9 op 10 februari flink gestegen. Dit heeft te maken met de zogeheten ‘difficulty bomb’. Het minen van ether moet moeilijker worden, zodat het minder aantrekkelijk wordt om ether te minen. Dit zorgt ervoor dat de overstap van Proof of Work naar Proof of Stake soepeler verloopt.

Maar daalt weer met volgende update

Het Ethereum team loopt echter wat achter op haar roadmap (het ontwikkelplan). De overstap van Proof of Work naar Proof of Stake verloopt minder gemakkelijk dan gedacht.

Daarom zal deze ‘difficulty bomb’ in de volgende update worden uitgesteld. Het wordt dan weer makkelijker om ether te minen, waardoor transactieblokken sneller worden gevonden.

Naast het uitstellen van de difficulty bomb wordt de beloning per opgelost transactieblok verlaagd van 3 naar 2 ether. Op die manier hopen de ontwikkelaars de uitgifte van nieuwe ethers stabiel te houden.

Wanneer is de nieuwe update van Ethereum?

De nieuwe update van Ethereum, de Constantinople update, staat gepland op blok 7.280.000. Geschat wordt dat dit op woensdag 27 februari is.

Wil je weten wat de Constantinople update precies inhoudt voor Ethereum? We schreven er eerder dit artikel over. En gaat er verder nog iets veranderen? Dan houden we je natuurlijk op de hoogte!

Delen:

Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
  • Ι’m not that much ߋf a internet reader to Ьe
    honest but yoսr sites really nice, keep it up! I’ll gⲟ ahead and bookmaгk your website to come
    back later on. All the best

    13 mei 2019