Vitalik Buterin komt terug op verwachte lanceringsdatum van ethereum 2.0

Gisteren was Vitalik Buterin te gast bij CoinDesk’s Consensus: Distributed, tijdens het gesprek bevestigde hij dat ETH 2.0 in juli live zou kunnen gaan. Deze periode werd eerder genoemd door de hoofdonderzoeker van Ethereum, Justin Drake.

Niet veel later moest Buterin toch terugkomen op zijn juli-uitspraak toen hij publiekelijk gecorrigeerd werd door een van de programmeurs.

Dit is niet mogelijk

Toen Buterin tijdens de livestream juli bevestigde, tweette Afri Schoedon, ETH 2.0-testnetcoördinator, dat dit niet mogelijk is: ‘De definitieve specificatie is in geen enkele client geïmplementeerd en we hebben nog geen gecoördineerd testnet gelanceerd”, schreef hij en voegde toe:

Vraag verkeerd verstaan

Buterin reageerde hier vervolgens op: ‘Ja, ik zei niet juli. Misschien bevatte de vraag het woord juli, maar ik hoorde juli niet toen hem werd gesteld. Vervolgens zei hij: ‘Oké, ik had juli absoluut in de vraag moeten horen, het was mijn fout.’

Schoedon coördineert de Schlesi multi-client testnets, een van de vele testversies van de revisie voorafgaand aan de uiteindelijke lancering van ETH 2.0. Hij verwacht dat ETH 2.0 fase 0 pas in 2021 kan worden gelanceerd.

Ontwikkelaars bepalen

CoinDesk vroeg Buterin om een verklaring:

‘Ik heb het interview opnieuw beluisterd. De vraag bevatte inderdaad ‘juli’, ik kan me niet herinneren dat ik ‘juli’ heb gehoord, dus het klinkt alsof het mijn schuld is voor verkeerd horen. Excuses daarvoor, mijn eigenlijke standpunt is dat eth2 ‘op schema’ is omdat er geen onverwachte drempels zijn. De testnetten werken, enz., Maar de ontwikkelaars kunnen de deadline beter inschatten dan ik, als zij Q3 zeggen dan geloof ik ze.’

Staat al jaren op de planning

Veel altcoin investeerders kijken reikhalzend uit naar ETH 2.0. Het consensusalgoritme van Ethereum verandert dan van proof of work (PoW) in proof of stake (PoS). Met stake wordt bedoeld dat je in dit geval minimaal 32 ethers 180 dagen vastzet en hier rente over verdient. Dat is heel aantrekkelijk voor veel investeerders en zou de reden kunnen zijn voor een nieuwe altseason. Wij schreven eerder deze uitleg.

De overgang naar PoS staat al jaren op de planning van Ethereum, maar de opleverdatum blijft maar uitgesteld worden.

Delen:

Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.

Deze site is gericht op de Nederlandse markt. Klik hier voor België.