Analyse: Ethereum breekt 3400 euro na aanvraag ETF

Ethereum is weer aan het vlammen, de munt is voor het eerst boven de 4100 dollar uitgestegen. Voor de snelle rekenaar, dat is 3400 euro. Een week geleden was de waarde nog 2500 euro, ofwel een stijging van 36 procent. Wat is er aan de hand?

Er is heel veel aan de hand, maar er is één belangrijke, publieke, hype reden waarom de Ethereum koers op dit moment stijgt. En dat gaat niet over de fundamentele waardes zoals DeFi, populariteit en technische ontwikkelingen, maar toegang tot heel veel nieuw Wall Street geld.

Wall Street en Ethereum

VanEck heeft een aanvraag bij de Amerikaanse financiële waakhond SEC ingediend om een ETF op basis van Ethereum aan te mogen bieden. Hiermee volgt VanEck het voorbeeld van een paar Canadese aanbieders, in het noordelijke buurland zijn al ETF’s goedgekeurd.

Een ETF is een afkorting voor Exchange Traded Fund, dit is een fonds die de waarde volgt van een onderliggende asset, dat kan een mandje aandelen zijn, maar ook bijvoorbeeld Ethereum. Als investeerders hier in willen investeren, dan koop VanEck echte Ethereums om het mandje te vullen. Deze ETF’s zijn verhandelbaar op reguliere aandelenbeurzen, zo kunnen investeerders toch investeren in de munt, zonder dat ze direct Ethereum hoeven te kopen (en op te slaan, beveiligen, etc.).

Bloomberg-analist Seyffart denkt dat het niet zo rap zal gaan in de VS. Hij verwacht dat er eerst een Bitcoin ETF moet worden goedgekeurd, voordat altcoins aan de beurt zijn.

Fibonacci zegt 5000 euro

In de grafiek hieronder wordt de eurokoers van Ethereum weergegeven, elke candle staat voor één week. Omdat de munt op all time high staat, is er weinig koersgeschiedenis om op terug te vallen. Maar een veelgebruikte indicator is de Fibonacci reeks.

Als we die over de weekkoers leggen, dan lijkt het volgende doel van Fibonacci 3618 euro te zijn. Als die met succes doorbroken wordt, dan komt 5000 euro (volgende weerstand) wel heel dicht in de buurt.

Bron: tradingview

De Fibonacci-reeks bestaat uit een reeks getallen waarbij het volgende getal steeds de optelsom van de vorige twee getallen is: 0, 1, 1, 2, 3, 5, 8, 13, 21, 34, 55, 89, 144, 233 enzovoort. Uit deze reeks ontstaan ratio’s door een getal te delen door een opvolgend getal in de reeks. Deze ratio’s komen in heel de reeks terug en vormen naast 0,5 en 0,786 de belangrijkste ratio’s om koerscorrecties te analyseren. Klinkt wellicht lastig, maar hier lees je een duidelijke uitleg.

 


Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.