De digitale euro komt er aan, van Ethereum naar XRP Ledger van Ripple

Stasis heeft een stablecoin op basis van de euro ontwikkeld, en deze wordt nu ook geïntegreerd op de XRP Ledger. Zeg maar de blockchain van Ripple.

EURS is stablecoin van Stasis

Deze stablecoin zal proberen om altijd 1 euro waard te zijn en wordt de Stasis euro genoemd (EURS). EURS is van origine gebouwd voor gebruik op de blockchain van Ethereum. De stablecoin moet worden gebruik als betaalmiddel, en Stasis zegt dat gebruikers zich hiermee kunnen indekken tegen volatiliteit.

EURS is een van de grootste euro-stablecoins, alleen die van Tether is groter. Met de grootte doelen we op de marketcap, dit zijn het aantal coins in omloop.

Op dit moment zijn er 123 miljoen EURS op de markt. Er is dus vraag naar en de stablecoin wordt ook al gebruikt. De afgelopen 24 uur was het handelsvolume 8,5 miljoen euro.

Deze data komt van de grote cryptobeurzen, dus er wordt alleen gekeken naar cryptohandel. Het kan zo maar zijn dat iemand iets koopt en daar deze stablecoin voor gebruikt, dat wordt niet meegenomen in deze data.

Daarnaast is niet bekend of Stasis nieuwe coins zal maken voor de XRP Ledger, of dat deze migreren van Ethereum.

Voorlopen op adoptie stablecoins

Op de website van Statis zegt CEO Gregory Klumov:

‘Er is zojuist een nieuwe steen toegevoegd aan de basis van EURS, en het zal onze troef verstevigen voor de volgende cyclus van adoptie van de stablecoin-markt.’

Financiële inclusie euro

Gek genoeg heeft Klumov het ook over financiële inclusie, maar deze is in de euro-gebieden juist steevast hoger dan 90% volgens data van de Wereldbank.

Wellicht doelt hij op gebieden waar de normale euro van de ECB niet beschikbaar is. Denk bijvoorbeeld aan een dorpje in Afrika zonder een lokale bank, maar waar iedereen wel een smartphone heeft.

‘Onze voortdurende samenwerking zal zich richten op het verkennen van de nieuw opgekomen kansen van XRP om een ​​betere financiële inclusie mogelijk te maken, evenals een infrastructuur voor stablecoins en diensten die echt aansluiten bij de waarden van het Web3-rijk.’

Van Ethereum naar Ripple

Van origine is EURS ontworpen voor de blockchain van Ethereum, waarom uitbreiden naar andere blockchains? Stasis zei dat er meerdere redenen zijn om de XRP Ledger voor EURS te gebruiken.

‘De combinatie van specifieke kwaliteiten zorgt ervoor dat de door STASIS uitgegeven stablecoin zich onderscheidt van de rest. Het laatste onderzoek van het projectteam toont duidelijk aan dat EURS een superieur multichain-activum is na het faciliteren van een onderzoek naar de stabiele euromunten.’

Veel woorden, maar het komt er op neer dat de toekomst van stablecoins zich niet afspeelt op één blockchain, maar dat deze multichain worden. Stasis gaat verder:

‘Rekening houdend met de richting naar multichain-ontwikkeling, ontdekten we dat XRPL de blockchain-rails zijn die aanzienlijke voordelen bieden, zoals geavanceerde schaalbaarheid, hogere snelheid en lagere kosten.’

Wat is het nut van een euro-stablecoin?

Wat heb je aan een stablecoin op basis van de euro? Je hebt toch al een soort van digitale euro’s op de bankrekening staan?

Stablecoins zijn een cruciaal onderdeel van het crypto-ecosysteem geworden omdat ze beleggers laten profiteren van de prijsstabiliteit die wordt geboden door fiat-valuta’s. Dit is vooral belangrijk voor blockchains die gebruik maken van smart contracts en decentrale beurzen. Niet gek dat Ethereum de meeste stablecoins huisvest, het is de populairste blockchain voor deze activiteiten.

In plaats van geld uit het crypto-ecosysteem te halen om ze in te wisselen voor euro’s, kunnen beleggers hun crypto snel omwisselen voor een aan de dollar of euro gekoppelde stablecoin.

Wellicht is dit een voorbode van de groei van decentrale beurzen en applicaties op de XRP Ledger.

Delen:

Jerrymie Marcus heeft een journalistieke achtergrond en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce en VPRO.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.