5 jaar Bitcoin salaris: flink rendement voor medewerkers BLOX & BTC Direct

Voor sommigen is het nog toekomstmuziek, voor anderen al lang een realiteit: een salaris uitbetaald in Bitcoin. Voor de medewerkers van BLOX en zusterbedrijf BTC Direct is het deze maand precies 5 jaar geleden dat zij voor het eerst een stukje salaris in Bitcoin ontvingen. Een mijlpaal, want de Nijmeegse crypto-onderneming was hiermee de eerste in Europa.

Flexibel sparen met je salaris

Een groot deel van de BLOX- en BTC Direct-medewerkers ontvangt inmiddels een deel van hun salaris in Bitcoin. Niet volledig, want wettelijk gezien moet in elk geval het minimum salaris in euro’s worden betaald. Het daarbovenop uit te betalen Bitcoin bedrag mogen de medewerkers zelf kiezen.

Welke voordelen zitten er dan aan een (gedeeltelijk) Bitcoin salaris? Ten eerste: een flink rendement. Wie al 5 jaar lang maandelijks 100 euro opzij zet bij een bank, heeft nu zo’n 6000 euro gespaard, wellicht aangevuld met wat rente. Eenzelfde maandelijkse investering in Bitcoin daarentegen zou op dit moment zo’n 15.000 euro waard zijn.

https://btcdirect.eu/nl-nl/bitcoin-salaris

Een slimme belegging

Het sparen van stukjes salaris in Bitcoin is eigenlijk een vorm van beleggen. Deze methode staat bekend als Dollar Cost Averaging (DCA). Dit houdt in dat je over een langere periode regelmatig op vaste momenten een vast bedrag inlegt. Bij deze beleggingsstrategie houd je zorgen over koersschommelingen lekker buiten de deur; over je hele investeringsperiode betaal je als het ware de gemiddelde aankoopprijs en hoef je jezelf nooit achteraf te verwijten dat je het perfecte koopmoment hebt gemist. Handig, toch?

Op naar een decentrale toekomst

BTC Direct en BLOX keerden in juni 2018 als eerste Europese bedrijf een salaris in Bitcoin uit. Daarna lanceerde de crypto-aanbieder een traject voor andere bedrijven om dit mogelijk te maken voor hun eigen personeel. In de afgelopen 5 jaar zijn daar steeds meer bedrijven op ingesprongen, waaronder een groot aantal Nederlandse filialen van Domino’s Pizza. Hoeveel bedrijven er in de komende 5 jaar bij zullen komen, is natuurlijk nog even afwachten. Zeker is wel dat met deze toename in bankvrij sparen een decentrale toekomst in elk geval weer een stapje dichterbij is.


Annina verdiept zich al geruime tijd in de wereld van crypto en blockchain en is vastberaden om alles te weten te komen. Daarom duikt ze regelmatig in de wereld van Bitcoin, altcoins en alles daaromheen. Haar bevindingen vertaalt ze naar begrijpelijke artikelen, zodat ook jij snel op de hoogte bent.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.