(Ex-Blackrock) beleggingsadviseur: ik kan crypto vergelijken met het dot com tijdperk

Bitcoin wordt alsmaar populairder. Ondanks de daling van de afgelopen maanden zijn er nog steeds veel grote namen in de beleggingswereld die pleiten voor bitcoin. Zo ook beleggingsadviseur en voormalig Blackrock leidinggevende Edward Dowd. Hij vertelde onlangs in een podcast dat bitcoin hier is om te blijven.

Bitcoin als ‘store of value’

“Bitcoin heeft de kwaliteiten heeft om het in ieders portfolio te maken”, zo vertelde Dowd in de podcast van Layah Heilpern. “Zodra bitcoin volwassen is, zal het waarschijnlijk goud verslaan vanwege unieke kenmerken, zoals de mogelijkheid om digitaal te worden verhandeld.”

Goud is volgens hem nog steeds een goede ‘levensvatbare’ investering, maar bitcoin zou zich perfect lonen als ‘store of value’. Hiermee bedoelt hij dat bitcoin een goede opslag is voor je fondsen, die in de toekomst waarschijnlijk meer waard zullen worden.

‘Goud is moeilijker om te verkopen’

“Bitcoin is hier om te blijven”, zei Dowd. Hij heeft het in het gesprek met Heilpern over goud, en de nadelen die dat heeft ten opzichte van de grootste cryptomunt. “Met bitcoin kun je het tenminste digitaal inwisselen, en goud is voor mij een veel moeilijkere verkoop.”

En ook al lijkt het op deze manier alsof hij geen hoge pet op heeft van goud, hij benadrukt wel dat hij er niet tegen is. “Wat goud hebben is geen slecht idee”, zo vertelde hij.

Crypto vergeleken met de dotcom bubbel

De beleggingsadviseur zei ook dat als de crypto-sector volwassener wordt, Bitcoin zich waarschijnlijk zal onderscheiden van de rest van de markt. De meeste cryptomunten zullen volgens hem instorten, terwijl de sterkere munten overleven. Juist; precies zoals met het dotcom tijdperk.

“Ik kan crypto vergelijken met het dot com tijdperk waar 90% van die bedrijven naar nul gingen. 10% van hen werd Amazon. Het is de taak van de crypto-mensen om uit te zoeken wat de ‘Amazon-crypto’ is. Ik denk dat bitcoin duidelijk in de running is.”

Bovendien bleef de beleggingsadviseur erbij dat de groei van bitcoin zou worden geleid door transparantie, vrijheid en technologie. Dit zijn kernkwaliteiten van bitcoin, die deze munt volgens Dowd beter maken dan een centrale bank.

Kasper is een journalist met een hart voor crypto. Hij filtert het brede scala van nieuws en zorgt dat dit op een begrijpelijke manier terecht komt bij het publiek. Dit doet hij vaak met onderbouwing van technische analyses.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
  • Waarschijnlijk typisch menselijk om met de veren van een ander te pronken en dan te vergeten de bron te vermelden.

    In deze berichtgeving geeft de heer Edward Dowd aan, ik (re)quote:
    “Ik kan crypto vergelijken met het dot com tijdperk”.
    Wat hij vergeet te vermelden is dat deze vergelijking een unieke ontdekking is van Craig van Crypto Savy op YouTube. En dat hij dit al jaren geleden publiceerde.

    25 juli 2022