Ex-hoofd van Binance US op Bitcoin Amsterdam: ‘ik ging van olie naar Bitcoin’

Amsterdam is voor heel eventjes de bitcoin hoofdstad van de wereld. Bitcoiners vanuit de hele wereld komen 12, 13 en 14 oktober naar Nederland om hier te spreken over de meest bekende cryptocurrency ter wereld. Deze keer spreken wij Rena Shah, een persoon die al veel bereikte in haar crypto-carriĆØre.

Zo maakte zij de eerste bitcoin mining pool in Californiƫ die volledig op hernieuwbare energie liep. Ze runde Binance US, de Amerikaanse tak van de grootste crypto exchange in de wereld. En nu werkt ze bij Zest Protocol, de allereerste on-chain Bitcoin kapitaalmarkt.

‘Ik hoorde erover op een olieplatform’

Tijdens Bitcoin Amsterdam kwamen wij Rena Shah tegen. Zij is een olie-ingenieur die met Bitcoin in aanraking kwam omdat het een “andere grondstof” is. Dit hoorde Shah toen ze op een olieplatform aan het werken was.

“Iemand vertelde mij over Bitcoin, een andere grondstof dan olie. Ik ben er sindsdien dieper ingedoken, leerde over het Bitcoin protocol, en ik raakte verslaafd.” Dit verhaal van Shah zie je in onderstaande video!

Duurzame mining pool en eigenaar Binance US

Het is een groot contrast: duurzaamheid en olie. Shah was de oprichter van de eerste Bitcoin miningpool in CaliforniĆ« die volledig op 100% hernieuwbare energie draaide. “Ik gebruike zonne- en windenergie om de stroom op te wekken, je kan me wel een OG noemen.”

Toch is ze ondertussen gestopt met de mining pool. “Ik begon met minen, maar ik wilde toch een professionelere baan in crypto. Ik ben daarom Binance US gaan runnen voor een paar jaar.” Zij liet de exchange groeien van 30 miljoen dollar naar 3 miljard dollar aan dagelijks handelsvolume. Dit deed zij in een periode van 18 maanden, maar hoe haar carriĆØre verder ging zie je in de bovenstaande video!

Wil je meer zien van Bitcoin Amsterdam? 

Het mediateam van BLOX zal alle dagen van Bitcoin Amsterdam aanwezig zijn om verslag te doen van het laatste nieuws. Er komen veel grote sprekers naar dit evenement, en op deze nieuwssite – in combinatie met onze socials en het YouTube kanaal – kan je de laatste uitspraken en ontwikkelingen volgen. 

De laatste quotes van de belangrijkste bitcoiners kan je vinden op ons Twitter account en onze Instagram pagina. Hier zullen wij live verslag doen van de laatste opmerkingen. Een uitgebreidere toelichting van interviews en sprekers zal volgen via deze nieuwssite. Daarnaast zal onze video-expert Axel interviews afnemen die te vinden zijn op het YouTube kanaal van BLOX.


Kasper is een journalist met een hart voor crypto. Hij filtert het brede scala van nieuws en zorgt dat dit op een begrijpelijke manier terecht komt bij het publiek. Dit doet hij vaak met onderbouwing van technische analyses.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.