Facebook wil eigen cryptocurrency Diem in 2021 lanceren

CNBC schrijft dat Facebook van plan is om dit jaar nog Diem (voorheen Libra) te lanceren.

De digitale munt werd in 2019 al aangekondigd en was aanvankelijk bedoeld als een universele valuta die was gekoppeld aan een mandje van valuta’s zoals de Amerikaanse dollar en de euro.

Facebook en monetair beleid

Toezichthouders, politici en banken van over de hele wereld kwamen in opstand. Ze zagen de bui al hangen, Facebook zou ervoor kunnen zorgen dat de impact van monetair beleid afneemt. Door de heisa stopten verschillende grote geldschieters zoals Visa en Mastercard. Uiteindelijk werden de plannen aangepast (lees: verwaterd) en wordt Diem later dit jaar in een beperktere vorm uitgebracht.

De Diem Association streeft ernaar om in 2021 een pilot te lanceren met een enkele stablecoin die is gekoppeld aan de Amerikaanse dollar, aldus een anonieme bron tegen CNBC. Dit gerucht is dus nog niet bevestigd door Diem of door Facebook.

Kleinschalige pilot

De persoon, die liever anoniem bleef omdat de details nog niet openbaar zijn gemaakt, zei dat deze pilot kleinschalig zal zijn en zich grotendeels zal richten op transacties tussen individuele consumenten. Er kan ook een optie zijn voor gebruikers om goederen en aankopen te doen, voegde de persoon eraan toe. Er is echter geen bevestigde datum voor de lancering en de timing kan daarom veranderen.

Michael Casey van Coindesk zegt dat een grote zorg was dat Diem een ​​bedreiging vormde voor de dominantie van de Amerikaanse dollar. Twee maanden nadat Facebook de libra onthulde, stelde de voormalige gouverneur van de Bank of England, Mark Carney, een nieuwe digitale valuta voor op basis van een wereldwijde mand met goederen die de status van de dollar als reservevaluta van de wereld zou kunnen verminderen.

Onderdeel van grote beweging, niet per se nieuw

‘De technologie van Diem is de afgelopen anderhalf jaar drastisch veranderd van een naïeve blockchain naar een zeer geavanceerde blockchain waarvan je kunt zien dat hij enkele van de vragen van toezichthouders probeert te beantwoorden,’ zegt Ran Goldi, CEO van Digital Assets Group.

‘Ik denk dat het dit jaar voorbij de poorten zal komen”, zegt Michael Gronager, CEO van blockchain-analysebedrijf Chainalysis. “Zo niet, zou het een gemiste kans zijn. Tegelijkertijd is het een van de vele initiatieven die plaatsvinden en is het vergelijkbaar met Tesla die 1,5 miljard dollar aan cryptovaluta koopt. Dit is slechts een onderdeel van een grote beweging, geen nieuwe beweging.’

Diem is op dit moment in gesprek met Zwitserse financiële toezichthouders om een ​​betalingslicentie te bemachtigen, een belangrijke stap die de organisatie verder op weg helpt om haar digitale valutaproject van de grond te krijgen.

Delen:

Jerrymie Marcus heeft een journalistieke achtergrond en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce en VPRO.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
  • Hallo,

    Is het mogelijk om te investeren in DIEM voor het gelanceerd wordt?

    21/04/2021