Facebook versoepelt advertentiebeleid crypto’s

Facebook laat weer cryptocurrency-advertenties toe. Dat maakt het social mediaplatform van Mark Zuckerberg bekend in een blogpost. Facebook stapt hiermee af van het totale verbod dat sinds januari 2018 van kracht is.

Wat houdt deze versoepeling in?

Vanaf 26 juni worden er weer advertenties over cryptocurrencies toegelaten op Facebook. Advertenties over ICO’s en binaire opties zijn nog steeds verboden op het platform, maar Facebook maakt uitzonderingen voor andere cryptocurrency organisaties en producten.

Een kanttekening moet wel worden geplaatst. Crypto-organisaties kunnen niet zomaar een advertentie plaatsen. Daar moeten zij wel wat voor doen.

Wat moet je doen om in aanmerking te komen?

Wil je een crypto-gerelateerde advertentie plaatsen? Dan moet je een aanvraagformulier invullen om in aanmerking te komen. In dit aanvraagformulier worden er verschillende details gevraagd over je organisatie. Zo vraagt Facebook onder andere of je bedrijf een licentie heeft en of er aandelen in je bedrijf worden verhandeld op de beurs.

Niet alle advertenties worden dus zomaar toegelaten. Maar mocht je aanvraag niet goedgekeurd zijn, dan hoef je niet bang te zijn dat dit voor altijd is. Mogelijk wordt het beleid in de toekomst aangepast.

Rob Leathern, product manager bij Facebook:

We zullen luisteren naar feedback en bekijken hoe goed dit beleid gaat werken. We blijven de (crypto)technologie onderzoeken, zodat we het beleid waar nodig kunnen aanpassen.

Het verbod in januari

Facebook kondigde in januari 2018 het totale verbod voor crypto-advertenties aan. Het social mediaplatform wilde met dit verbod misleidende advertenties van Facebook halen. Met misleidende advertenties doelde het bedrijf met name op ICO’s en binaire opties.

Nu: een genuanceerdere aanpak

Toendertijd gaf het social mediaplatform aan dat dit verbod expres breed is. Er werd geen onderscheid gemaakt tussen een ICO, een crypto-quiz of een paasactie. Zo kreeg Facebook meer tijd om het advertentiebeleid verder te onderzoeken en aan te passen.

Aan deze belofte komen zij dus nu tegemoet. Het platform laat zien genuanceerder te kijken naar cryptocurrencies. 

 


Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.