Gerucht ontkracht: Facebook ontkent bitcoin te hebben

Gisteren werden geruchten verspreid (hebben we ons ook schuldig aan gemaakt) dat Facebook het volgende grote techbedrijf is die bitcoin op de balans heeft. Maar Facebook heeft deze geruchten de kop ingedrukt, er staat niets over bitcoin in hun kwartaalresultaten.

Gerucht zonder bron

Zoals wij gisteren schreven, begonnen meerdere sociale media-accounts te posten dat Facebook mogelijk bitcoins zou hebben gekocht. Dit gerucht (onbevestigd en zonder enige bronvermelding) bereikte op 28 april zelfs de Amerikaanse zender Fox Business.

Vooropgesteld, Facebook had weer een prachtig kwartaal. De cijfers zien er goed uit en de winstverwachtingen zijn overtroffen als gevolg van hoge advertentie-inkomsten. Dus of ze nu wel of geen bitcoin op de balans hebben, op dit moment overleven ze het wel. Makkelijk.

Maar wat als…

Maar (favoriete woorden van iedereen in crypto) wat als… Wat als Facebook wel bitcoin zou hebben? Met een marktkapitalisatie van 876 miljard dollar zou Facebook in één klap het grootste bedrijf zijn met bitcoin in de schatkist. En dat draagt weer bij aan de acceptatie van de munt bij andere bedrijven.

Tesla als voorbeeld

Voorlopig blijft Tesla het grootste bedrijf ter wereld dat bitcoin heeft omarmt. Verwacht wordt dat in het kielzog van Elon Musk, vele andere bedrijven zullen volgen. Over Tesla gesproken, begin deze week verkochten ze 10% van hun bitcoins.

In de kwartaalcijfers valt te lezen dat de verkoop 101 miljoen dollar (84 miljoen euro) winst heeft opgeleverd. Tesla verkocht de bitcoins om te bewijzen dat bitcoin liquide is en dus een goed alternatief voor geld. Het bedrijf gelooft in de waarde van bitcoin op de lange termijn, vertelde ook master of coin Zachary Kirkhorn bij de toelichting op de cijfers.

Geen bitcoin, wel diem

Terug naar Facebook. Hoewel het megabedrijf dus geen bitcoins heeft, is Facebook wel bezig met cryptocurrency. Diem, de verwaterde versie van de Libra stablecoin, zal naar verluidt dit jaar worden gelanceerd door de Diem Association.

Delen:

Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.

Deze site is gericht op de Nederlandse markt. Klik hier voor België.