Facebook zoekt 50 werknemers voor team van Calibra wallet

Facebook is op zoek naar 50 nieuwe werknemers voor Calibra, de wallet voor de cryptomunt Libra. Het socialmediaplatform heeft een kantoor in Dublin, dat straks wordt uitgebreid met toekomstige werknemers voor Calibra. Dat blijkt uit een persbericht van de Irish Times.

Ruim 5.000 werknemers

Facebook begon met 30 werknemers in Ierland, en op dit moment heeft het platform ruim 5.000 werknemers in dienst. Die werken niet alleen voor Facebook maar ook voor Instagram en Whatsapp, beiden in bezit van Facebook.

Er komen nu dus 50 banen bij, volgens Laura Morgan Walsh van Facebook: “In deze tijden van onzekerheid blijven we investeren in ons team in Dublin. We zoeken actief naar experts in fraude, compliance, personeelsbeheer en klantenservice om ons Calibra wallet-team te versterken.”

Opvallend, in 2016 heeft Facebook een e-money vergunning verkregen bij de Ierse centrale bank. Daarmee mag Facebook digitaal fondsen beheren. Daarnaast geeft de vergunning toestemming om digitale betaalservices aan te bieden. Of Facebook iets kan doen met deze licentie in combinatie met libra is onbekend.

Nog geen werkend product, maar wel vooruitgang

Libra en Calibra werden aangekondigd in 2019, maar er is nog steeds geen sprake van een werkend product. Dat komt omdat wetgevers wereldwijd vraagtekens hebben bij de intenties van Facebook. Volgens verschillende politici mag een tech-bedrijf zoals Facebook niet zomaar betalingen verwerken. Dat mogen alleen banken doen.

Als het aan Facebook ligt, wordt libra dit jaar nog gelanceerd. Op 16 april werd bekend dat libra het whitepaper heeft bijgewerkt. In samenwerking met de FINMA (de Zwitserse variant van de AFM) wordt nu onderzocht of dit whitepaper goedgekeurd kan worden door wetgevers. Wanneer dat het geval is, dan is dat een flinke stap vooruit voor Facebook en libra.

Onder het Twitterbericht wordt sceptisch gereageerd door de cryptogemeenschap. Reageerders zien het nut niet in van libra, wanneer je ook een open-source gedecentraliseerde oplossing als bitcoin kan gebruiken. Hoe dan ook is het interessant dat Facebook blijft doorbouwen aan libra en de Calibra wallet. Zal het Facebook in 2020 lukken om libra te lanceren?


Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.