Facebook en Whatsapp werken aan eigen cryptocurrency

Facebook werkt aan eigen cryptocurrency. Het gaat naar verluidt om een stablecoin die gebruik kan worden in berichtenservice Whatsapp.

De verwachting is dat het social mediabedrijf zich eerst zal richten op de Indiase markt. Gebruikers van Whatsapp kunnen geld naar elkaar overboeken met de nog uit te brengen stablecoin. Momenteel heeft WhatsApp meer dan 200 miljoen maandelijkse actieve gebruikers in India.

Vanuit India wordt heel veel geld naar het buitenland overgemaakt. Volgens een rapport van de Wereldbank, stuurden migranten in 2017 70 miljard dollar naar hun land van herkomst.

Overigens kan dit nog wel even duren. Het plan voor een eigen crypto bevindt zich nog in de conceptfase, er is alleen nog over gesproken op strategisch niveau.

Facebook breidt team uit

Facebook is al een paar maanden bezig met het verkennen van blockchaintechnologie. In mei is zelfs een heus blockchainteam opgezet. En dit team is groeiende, er zijn namelijk weer vijf vacatures opengezet deze maand. Dit varieert van data science en software engineering, tot marketing.

David Marcus, die eerder vicepresident was van Facebook’s Messenger-appafdeling, is manager van het blockchain-team. Hij is geen onbekende in cryptoland, hij zit namelijk ook in het bestuur van Coinbase. In februari ontkende hij overigens nog dat Facebook crypto serieus nam: “Op dit moment zijn betalingen met cryptocurrency nog erg duur en langzaam. Deze issues moeten eerst opgelost worden. Wanneer het zo ver komt, doen we er misschien wel iets mee”.

Ook de concurrentie staat niet stil

Ondertussen staan de concurrenten van Whatsapp ook niet stil. Kakao, LINE en Telegram hebben bekendgemaakt om ook met blockchain aan de slag te gaan.  In augustus werd het Japanse LINE een van de eerste beursgenoteerde bedrijven die zijn eigen blockchain-mainnet introduceerde met token Link.

Delen:

Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.

Deze site is gericht op de Nederlandse markt. Klik hier voor België.