Categories: Regulering

Meer dan 3,2 miljard mensen afgesloten van Facebook cryptocurrency Libra

Een woordvoerder van Facebook heeft aangegeven dat er geen plannen zijn om Calibra (de wallet waar je Libra mee beheert) in India beschikbaar te maken. Er zijn namelijk lokale beperkingen in India die het lanceren van Calibra op dit moment niet mogelijk maakten.

Verlies grote afzetmarkt

Dit is belangrijk voor Facebook omdat ’s werelds grootste groep gebruikers van het social media platform uit India komt. Elke maand zijn er meer dan 240 miljoen actieve gebruikers. Niet gek dat Facebook in eerste instantie Libra wilde lanceren in India.

Als Facebook de digitale valuta Libra niet in India kan aanbieden, dan wordt de afzetmarkt op de korte termijn een stuk kleiner. Tel daar bij op dat Facebook momenteel niet is toegestaan ​​in China (geblokkeerd door de Grote Firewall) en de relatie met Rusland op dit moment heel gevoelig is. Dat komt door de kritiek die Facebook kreeg voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2016.

Optelsom

Deze drie landen zijn wat betreft het aantal potentiële gebruikers heel erg belangrijk. In India wonen ongeveer 1,339 miljard mensen, in China leven er 1,386 miljard en in Rusland 144,5 miljoen. Dat zijn bij elkaar 2,869 miljard mensen, ofwel iets meer dan 37 procent van de wereldbevolking.

En vergeet dan ook niet de reguliere landen die afgesloten zijn vanwege sancties. Denk aan de Balkan, Wit-Rusland, Birma, Ivoorkust, Cuba, Democratische Republiek Congo, Iran, Irak, Liberia, Noord-Korea, Soedan, Syrië, Venezuela en Zimbabwe. Dit zijn nog eens 402 miljoen mensen die Facebook niet zou kunnen bedienen met hun financiële diensten en cryptocurrency Libra. Dit brengt de totale omvang van de “off-limits” populatie op 3,271 miljard mensen of ongeveer 42 procent van de totale wereldbevolking.

Genoeg winst te behalen

Gelukkig voor Facebook blijven er dan nog genoeg landen over. Na India zijn hun grootste markten de Verenigde Staten, Brazilië, Indonesië, Mexico, de Filippijnen, Vietnam, Thailand, Turkije en het Verenigd Koninkrijk. Allemaal landen waar ze Libra (de crypto) en Calibra (wallet) verwachten aan te kunnen bieden.

Maar aan de andere kan, misschien wordt de houding van Facebook in India, en vice versa, wel de standaard over de hele wereld. Als dat gebeurt, dan moet  Facebook hun strategie aanpassen om de acceptatie en mogelijke inkomsten te stimuleren, zonder al te veel compromissen te moeten doen vanwege regelgeving.

Jerrymie Marcus

Jerrymie Marcus heeft een journalistieke achtergrond en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce en VPRO.

Recent Posts

Bitcoin koers analyse: Op naar de hoogste prijs ooit of eerst terug naar 7.200 euro?

Het lijkt nu stilte voor de storm voor bitcoin. De koers lijkt niet veel te bewegen, afgezien van de daling…

3 uur ago

Ethereum koers stijgt met 15 procent, bijna 200 dollar (181 euro)

De waarde van ether is sinds het begin van september met bijna 15 procent toegenomen. De koers schuurt tegen de…

8 uur ago

Tim Draper noemt bitcoin prijs van 250.000 dollar conservatief

Durfkapitalist Tim Draper blijft immer optimistisch over de koers van bitcoin. Eerder voorspelde hij dat de prijs van bitcoin binnen…

9 uur ago

Bitcoin minen verboden in Chinese regio Binnen-Mongolië

Lokale Chinese regeringsbeambten hebben besloten om het minen van bitcoin in de regio Binnen-Mongolië te verbieden. Huh, Binnen-Mongolië? Binnen-Mongolië, ook wel Zuid-Mongolië genoemd,…

10 uur ago

Tone Vays: koersen van alle altcoins zakken naar nul en Bakkt helpt bitcoin niet

BTC Nieuws was afgelopen weekend in Riga, de hoofdstad van Letland, om verslag te doen van de Baltic Honey Badger…

1 dag ago

D-day voor Libra vandaag: makers cryptocurrency van Facebook in gesprek met centrale banken

Vandaag is een belangrijke dag voor Libra, de digitale munt die Facebook wil lanceren. Vertegenwoordigers van de Europese Centrale Bank…

1 dag ago