Categories: Regulering

Meer dan 3,2 miljard mensen afgesloten van Facebook cryptocurrency Libra

Een woordvoerder van Facebook heeft aangegeven dat er geen plannen zijn om Calibra (de wallet waar je Libra mee beheert) in India beschikbaar te maken. Er zijn namelijk lokale beperkingen in India die het lanceren van Calibra op dit moment niet mogelijk maakten.

Verlies grote afzetmarkt

Dit is belangrijk voor Facebook omdat ’s werelds grootste groep gebruikers van het social media platform uit India komt. Elke maand zijn er meer dan 240 miljoen actieve gebruikers. Niet gek dat Facebook in eerste instantie Libra wilde lanceren in India.

Als Facebook de digitale valuta Libra niet in India kan aanbieden, dan wordt de afzetmarkt op de korte termijn een stuk kleiner. Tel daar bij op dat Facebook momenteel niet is toegestaan ​​in China (geblokkeerd door de Grote Firewall) en de relatie met Rusland op dit moment heel gevoelig is. Dat komt door de kritiek die Facebook kreeg voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2016.

Optelsom

Deze drie landen zijn wat betreft het aantal potentiële gebruikers heel erg belangrijk. In India wonen ongeveer 1,339 miljard mensen, in China leven er 1,386 miljard en in Rusland 144,5 miljoen. Dat zijn bij elkaar 2,869 miljard mensen, ofwel iets meer dan 37 procent van de wereldbevolking.

En vergeet dan ook niet de reguliere landen die afgesloten zijn vanwege sancties. Denk aan de Balkan, Wit-Rusland, Birma, Ivoorkust, Cuba, Democratische Republiek Congo, Iran, Irak, Liberia, Noord-Korea, Soedan, Syrië, Venezuela en Zimbabwe. Dit zijn nog eens 402 miljoen mensen die Facebook niet zou kunnen bedienen met hun financiële diensten en cryptocurrency Libra. Dit brengt de totale omvang van de “off-limits” populatie op 3,271 miljard mensen of ongeveer 42 procent van de totale wereldbevolking.

Genoeg winst te behalen

Gelukkig voor Facebook blijven er dan nog genoeg landen over. Na India zijn hun grootste markten de Verenigde Staten, Brazilië, Indonesië, Mexico, de Filippijnen, Vietnam, Thailand, Turkije en het Verenigd Koninkrijk. Allemaal landen waar ze Libra (de crypto) en Calibra (wallet) verwachten aan te kunnen bieden.

Maar aan de andere kan, misschien wordt de houding van Facebook in India, en vice versa, wel de standaard over de hele wereld. Als dat gebeurt, dan moet  Facebook hun strategie aanpassen om de acceptatie en mogelijke inkomsten te stimuleren, zonder al te veel compromissen te moeten doen vanwege regelgeving.

Jerrymie Marcus

Bitcoin gaat de wereld veranderen, daar geloof ik heilig in. Het wordt tijd voor een eerlijkere, decentrale wereld. Ik voel me dankbaar dat ik daar aan kan bijdragen door te schrijven en te informeren. Verder fungeer ik als hoofdredacteur voor het team.

Recent Posts

  • Bitcoin
  • Regulering

Steven Mnuchin namens overheid Verenigde Staten over bitcoin en libra

Steven Mnuchin, de Amerikaanse minister van Financiën, heeft in een officiële verklaring gedeeld hoe de Verenigde Staten om wil gaan…

6 uur ago
  • Regulering

Amerikaans wetsvoorstel: ‘Bedrijven zoals Google en Facebook mogen geen eigen cryptocurrency uitgeven’

Het Amerikaanse Congres wil ontwikkelingen zoals Libra van Facebook wettelijk verbieden. Op vrijdag 12 juli lekte er een concept-wetsvoorstel uit…

1 dag ago
  • Koers

McAfee nog steeds positief: bitcoin prijs één miljoen eind 2020

Afgelopen weekend is de koers van bitcoin voor het eerst weer eens onder de 10.000 dollar gedoken. Bitcoin is gedurende…

1 dag ago
  • Mining

Moeilijkheidsgraad bitcoin minen stijgt met 14 procent

Gegevens van het Chinese miningpool BTC.com laten zien dat de moeilijkheidsgraad met 14 procent is gestegen. Dat is voor het…

2 dagen ago
  • Exchanges

Japanse cryptocurrency en bitcoin exchange Bitpoint gehacked, 32 miljoen dollar verloren

Bitpoint is een Japanse cryptocurrency exchange. Zij hebben deze week zelf aangekondigd dat ze zijn gehackt, hierbij is 3,5 miljard…

3 dagen ago
  • Bitcoin
  • Koers

Bitcoin koers analyse: waarde daalt met bijna 2.000 euro in twee dagen, reden tot zorgen?

Het leek een hele tijd lang goed te gaan met de bitcoin koers. Tot woensdag 10 juli om vier uur…

4 dagen ago