Facebook wil één miljard dollar ophalen voor opstarten eigen cryptocurrency

Volgens recente berichten is de social media gigant van plan in totaal ruim één miljard dollar te investeren in een nieuw te ontwikkelen stablecoin. De coin zou gekoppeld worden aan een aantal valuta om zo een stabiele, gemiddelde waarde te vormen.

Om het gehele project te financieren is Facebook op zoek naar durfkapitalisten en investeringsmaatschappijen, aldus NY reporter Nathaniel Popper. Dit laat hij weten in een tweet:

Eerder kwamen al berichten naar buiten dat Facebook een eigen cryptocurrency wil ontwikkelen om betalingen binnen hun chat app WhatsApp mogelijk te maken.

Het bedrijf staat niet bepaald bekend als een partij met een tekort aan financiële middelen; de laatste rapporten waarderen de cash reserves rond de 10 miljard dollar. Het extra bedrag zou dan ook als borgstelling voor de coin kunnen dienen.

Om dit te realiseren heeft Facebook twintig vacatures voor blockchain experts geplaatst; ruim drie keer zoveel als afgelopen december. De blockchain technologie is dus duidelijk in het vizier van de gigant.

Facebook komt de laatste tijd vaak in het nieuws in combinatie met cryptocurrency. Lees hier onze volledige verslaggeving:


Toon is hoofd Marketing & Communicatie bij BLOX. Zo nu en dan maakt hij er graag de tijd voor vrij om een bijdrage te leveren aan deze nieuwssite. Toon schrijft dan vooral over de opmerkelijke gebeurtenissen en zet zijn overtuigingskracht in om bitcoin onder het grote publiek bekend te maken. Hij was onder meer te gast bij NOS, RTLZ, De Telegraaf, FD, Marketingfacts, BNR, Quote, Satoshi Radio en Bitcoin Magazine.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.