Facebook registreert cryptocurrency bedrijf Libra in Zwitserland

Facebook heeft haar geheime organisatie Libra Networks geregistreerd in het commerciële register (de Zwitserse Kamer van Koophandel) van Genève. Dat blijkt uit een persbericht van Reuters.

De social media gigant heeft nog niet gereageerd op het bericht.

Wat gaat Libra Networks doen?

Volgens het commerciële register verstrekt Libra Networks ‘financiële en technologische diensten, en ontwikkelt de bijbehorende hardware en software’. De focus ligt op betalingen, financiering en identiteitsbeheer. Maar ook big data, analyse en blockchain wordt vermeld in het register.

Het is nog niet precies duidelijk wat de rol van Libra Networks is, in verhouding tot Facebook. Wordt het een zelfstandig opererend bedrijf, met Facebook als aandeelhouder? Of komt Libra Networks onder direct toezicht te staan van Facebook? Dat blijft voorlopig nog even gissen.

Gebruikt Libra Networks het netwerk van Facebook? Dan heeft de organisatie meteen een enorm bereik. Ruim twee miljard mensen gebruiken namelijk Facebook en WhatsApp. De inmenging van Facebook in crypto kan daarom zeker een boost geven aan de cryptowereld.

Wat wil Facebook nu precies doen met cryptocurrency en blockchain?

Al maanden tast iedereen in het duister. Wat wil Facebook bereiken met cryptocurrency en blockchain? Beetje bij beetje lekt er steeds meer informatie uit, maar Facebook blijft haar mond houden.

Dit is wat er op internet rondspeelt. Maar let op, Facebook heeft zelf dus nog niets bevestigd:

  • Het lijkt er voorlopig op dat Facebook minimaal één stablecoin wil ontwikkelen. Dit is een cryptomunt die gekoppeld is aan de waarde van een fiat valuta. Denk bijvoorbeeld aan de euro, de dollar of de yen.
  • Met deze stablecoin(s) wil Facebook een volledig betaalnetwerk lanceren. Iets als Visa of Mastercard dus, maar dan met een eigen cryptocurrency.
  • Facebook kiest voor een stablecoin om de transactiekosten zo laag mogelijk te houden. Daarnaast zou een stablecoin aantrekkelijker zijn voor winkeliers. Zij hoeven dan geen rekening te houden met de grilligheid van de koers.

Dit is wat we nu weten rondom Facebook en cryptocurrency. Zijn er nieuwe ontwikkelingen? Dan houden we jou natuurlijk op de hoogte!

Delen:

Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.