Rubrieken

Facebook past regelgeving aan omtrent crypto advertenties

Facebook gaat het makkelijker maken om crypto advertenties te plaatsen op het platform. Dit doen ze door het aantal regelgevende licenties uit te breiden van drie naar 27. Door deze verandering kunnen steeds meer crypto bedrijven adverteren, maar nog steeds niet allemaal.

Het social media platform kijkt met een serieuze blik naar crypto. Dat blijkt uit de ‘advertentie’-aankondiging die Facebook maakte op 1 december. Het bedrijf zegt hierin dat het cryptocurrency-landschap de afgelopen jaren steeds volwassener en stabieler is geworden. “We zien steeds meer overheidsvoorschriften die duidelijkere regels voor hun industrie vaststellen. Deze veranderingen zullen helpen om ons beleid in deze ruimte rechtvaardiger en transparanter te maken en meer adverteerders, waaronder kleine bedrijven, te helpen hun publiek te laten groeien en meer potentiële klanten te bereiken.”

Reclamebeleid

In het reclamebeleid maakt Facebook als eerste duidelijk wie er niet mag adverteren. Dit geldt vooral voor exchanges, handel- en leenplatformen. Denk bijvoorbeeld aan BlockFi, Bitvavo en ja, ook wij als BTC Direct. Daarnaast mogen alléén wallets adverteren die gebruikers in staat stellen hun cryptocurrency tokens op te slaan (mits zij toestemming hebben). Wallets met kenmerken van het kopen, verkopen, ruilen of staken van hun cryptocurrency tokens mogen niet adverteren. De conclusie is eigenlijk dat als je geld verdient en betrokken bent met de in- of verkoop van crypto, je niet mag adverteren op Facebook.

Toestemming

Dit betekent niet dat alle andere markten en platformen zomaar mogen adverteren. In veel gevallen moet een bedrijf eerst toestemming vragen alvorens zij een advertentie plaatsen. Deze regel geldt voor fiscale diensten, evenementen, onderwijs en nieuws over blockchain-technologie (of nieuws waar geen cryptocurrency producten of diensten worden aangeboden). Ook diensten en producten op basis van blockchain-technologie die géén virtuele valuta zijn (zoals NFT’s), moeten eerst goedkeuring krijgen.

In het advertentiebeleid staan ook een aantal crypto bedrijven die wél zomaar kunnen adverteren. “Advertenties die andere producten promoten, zoals blockchain-technologie, nieuws over de cryptocurrency-industrie, onderwijs, evenementen, aanvullende diensten, betaalmethoden en koopwaar, vereisen geen voorafgaande schriftelijke toestemming”, aldus het platform.

Deel
Kasper Wienk

Kasper is een journalist met een hart voor crypto. Hij filtert het brede scala van nieuws en zorgt dat dit op een begrijpelijke manier terecht komt bij het publiek. Dit doet hij vaak met onderbouwing van technische analyses.

Recente artikelen

Revolut krijgt als eerste bank CASP-status in Europa en mag door met crypto-platform

De neobank Revolut is de eerste partij die toestemming krijgt van de Cyprus Securities and…

36 minuten geleden

Cardano (ADA) oprichter over Vasil hardfork: ‘Het schip is stabiel’, na testen v.1.35.3

Daar is hij weer: de oprichter van Cardano met zijn updates. Twee weken geleden gaf…

4 uur geleden

Celsius (CEL) mist 2,8 miljard dollar aan bitcoin en ethereum (ETH)

Het failliete cryptoleenbedrijf Celsius lijkt snel geen geld meer te hebben. Gisteren vond er een…

10 uur geleden

Crypto recap 15 augustus: BTC weer boven 25.000 dollar, bitcoin komt in elk portfolio

In deze video behandelt Axel de laatste ontwikkelingen in de crypto markt. Dit doet hij…

19 uur geleden

‘De Merge gaat de transactiekosten op Ethereum niet verlagen’

De Merge is in aantocht en het enthousiasme rondom Ethereum is momenteel groot. Ethereum boekte…

22 uur geleden

Bitcoin analyse: de opwaartse trend is nog intact

Er zijn alweer 7 nieuwe dagen voorbij. Daarom kunnen we vandaag terugblikken op de candle…

23 uur geleden

Open een gratis account bij BTC Direct en ontvang €10,- starttegoed!

Claim direct je €10,-