Categorieën: Blockchain

Facebook bevestigt: WhatsApp werkt aan digitale betaaldiensten in Indonesië

WhatsApp, eigendom van Facebook, is volgens Reuters in gesprek met verschillende bedrijven uit Indonesië. Het doel is om digitale betaaldiensten in de berichtenservice te verwerken.

WhatsApp gooit het over een andere boeg

Reuters meldde dat ze op 20 augustus van anonieme bronnen van deze ontwikkeling hadden gehoord. Volgens het artikel onderhandelt WhatsApp momenteel met mobiele betalingsprovider DANA, fintech startup OVO en Bank Mandiri. Bank Mandiri beheert een digitale portefeuille service. Ook heeft WhatsApp contact met Go-Jek, een Indonesische unicorn.

Indonesië zou het tweede land ter wereld kunnen worden waar WhatsApp dergelijke diensten introduceert. WhatsApp wil de dienst eerst uitrollen in India, voordat Indonesië aan de beurt is. Maar er zijn nog wel wat haken en ogen. Het bedrijf wacht op dit moment op goedkeuring van Indiase regelgevers. India is de allergrootste markt voor WhatsApp, maar de besluitvorming laat op zich wachten vanwege regelgeving omtrent het opslaan van gegevens.

Maar in tegenstelling tot India, waar WhatsApp van plan is directe peer-to-peer betalingsdiensten aan te bieden, zal WhatsApp in Indonesië dienen als een platform voor anderen. Lokale digitale wallet- en payment providers kunnen hun diensten aanbieden via WhatsApp. In veel landen mogen buitenlandse bedrijven geen digitale walletdiensten aanbieden. Reuters speculeert hiermee dat WhatsApp het project in Indonesië kan gebruiken als blauwdruk om elders in de wereld lokale voorschriften te ontwijken.

Anonieme bronnen zeggen dat de onderhandelingen tussen Facebook en Go-Jek, OVO en DANA op korte termijn zullen worden afgerond. De verwachting is dat WhatsApp deze diensten pas in 2020 wil aanbieden. De dochteronderneming van Facebook wil eerst de lancering in India afwachten.

Libra en WhatsApp

Mocht Facebook alle plooien kunnen gladstrijken en Libra lanceren, dan wordt de bijbehorende wallet Calibra ook geïntegreerd in WhatsApp. Calibra zal echter niet beschikbaar zijn in India of andere landen met een verbod op cryptocurrency.  David Marcus, de bedenker van Libra, vindt dat ‘the Free World’ leidend moet zijn in de strijd om de dominantste digitale valuta. Hij gebruikt het feit dat China bijna klaar is met hun eigen digitale valuta als middel om Libra te promoten.

Een treffende reactie: Bitcoin BTC is leading the free world.

Jerrymie Marcus

Jerrymie Marcus heeft een journalistieke achtergrond en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce en VPRO.

Recente artikelen

MicroStrategy kocht zojuist voor 10 miljoen dollar bitcoin, tijdens de dip

Het beursgenoteerde IT-bedrijf MicroStrategy heeft vandaag aangekondigd dat ze een extra 314 bitcoin hebben gekocht…

3 uur geleden

Bij totale waarde cryptocurrency van 2 biljoen dollar, kopen grote fondsen en bedrijven pas bitcoin

In een nieuwe studie van eToro staan drie sleutelfactoren waarom institutionele ondernemingen nog niet instappen…

3 uur geleden

Andreas Antonopoulos legt uit dat bitcoin veilig is, double spend is FUD

Er was even reden tot paniek onder bitcoiners. Door een blockchain reorg leek het of…

5 uur geleden

Gaat Grayscale naast Bitcoin en Ethereum, ook Chainlink aanbieden?

Als we de geruchten moeten geloven, is Grayscale Investments bezig met het ontwikkelen en lanceren…

7 uur geleden

Tweede grote bitcoin crash van 2021, waarde zakt naar 23.900 euro

De tweede echt grote dip van de bitcoin koers in 2021 is er. Op het…

10 uur geleden

BlackRock vraagt twee keer bitcoin futures aan

Een van de grootste vermogensbeheerders ter wereld, BlackRock, lijkt geïnteresseerd in bitcoin. Althans, in futures…

1 dag geleden

BTC Direct introduceert BLOX! Dé alles-in-een crypto app. Nu €10,- gratis tegoed.

Check it out!