Facebook zoekt vijf werknemers voor blockchain team

Vorige week schreven we over Facebook en de uitbreiding van hun blockchain team. Het social media platform van Mark Zuckerberg laat het hier niet bij zitten, de organisatie zoekt nog vijf nieuwe werknemers voor het zogeheten ‘blockchain team’. Deze vijf vacatures komen bovenop de 20 vacatures die Facebook onlangs al heeft geplaatst.

Facebook zoekt versterking op allerlei gebieden. De organisatie zoekt een productiemanager, een manager bedrijfsvoering, een data-analist en een manager productgroei.

De Facebookcoin

Directeur Mark Zuckerberg heeft de laatste tijd veel in het openbaar gesproken over blockchain en cryptografie. Geruchten gaan dat Facebook een eigen cryptomunt aan het ontwikkelen is, die ook gebruikt kan worden in WhatsApp. Deze geruchten werden versterkt toen de New York Times er een stuk over schreef. Facebook zou zelfs al een aanvraag hebben gedaan bij verschillende cryptocurrency exchanges om de nieuwe munt te kunnen verhandelen.

In een interview met professor Jonathan Zittrain van Harvard Law speculeerde Zuckerberg over het gebruiken van blockchain om decentraal in te loggen. De centrale servers van Facebook hoeven dan niet meer te dienen als een authenticator.

Sommige critici stellen dat zijn uitspraken niets meer zijn dan PR-uitspraken voor Zuckerberg en zijn bedrijf.

Waar werkt Facebook nu echt aan?

Het blijft gissen wat Facebook nu specifiek met blockchain wil gaan doen. Ontwikkelt het een eigen cryptomunt, of werkt het aan een andere blockchain toepassing? Wat Facebook ook van plan is met blockchain, de plannen lijken serieus. Dat blijkt wel aan het aantal mensen dat Facebook op dit moment aan het zoeken is. Over het gebruik van blockchain vertelt Facebook zelf het volgende:

‘Ons uiteindelijke doel is om miljarden mensen toegang te bieden tot dingen die zij nu niet hebben. Denk bijvoorbeeld aan gezondheidszorg, maar ook eerlijke financiële diensten of nieuwe manieren om informatie te bewaren of te delen.’

Wat denk jij dat Facebook gaat doen met blockchain? Laat het weten in de comments!

Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.