Fantastisch jaar in aantocht voor Bitcoin dankzij ETF en Halving

De populaire pseudonieme handelaar Pentoshi verwacht veel van de Bitcoin koers in 2024 vanwege de Spot Bitcoin ETF van BlackRock en de Halving. “Er is veel om naar uit te kijken. Als de Halving komt (april 2024) zullen we ook een Spot Bitcoin ETF hebben. Twee fantastische katalysatoren”, aldus een optimistische Pentoshi.

Licht aan het einde van de tunnel voor Bitcoin

In zijn lange bericht op Twitter pleit Pentoshi ervoor om vooral naar het grote plaatje te blijven kijken voor Bitcoin. Op de korte termijn ziet alles er wellicht wat wiebelig uit, zoals Pentoshi ook aangeeft. “Verlies het grote plaatje niet uit het oog door de lagere tijdsframes. We hebben op de korte termijn een moeilijke periode voor de boeg. Maar er is veel licht aan het einde van de tunnel”, zo gaat de analist verder.

Voor de Bitcoin koers hebben we volgens Pentoshi het moment van “capitulatie” al gehad. We spreken in de financiële wereld van capitulatie als ook de laatste twijfelaars opgeven en hun assets uit wanhoop verkopen; dit gebeurde in november tijdens het imploderen van FTX, waarna Bitcoin naar 15.500 dollar zakte.

Inmiddels zijn we terug rond de koers van 30.000 dollar en is het volgens Pentoshi een kwestie van de tijd uitzitten. Zeker omdat we nu met de Halving en de hoop op een Spot Bitcoin ETF twee gigantische bullish factoren hebben om naar uit te kijken voor Bitcoin.

Twijfels over de Bitcoin Halving

Er zijn echter ook mensen die twijfelen over de impact van de Bitcoin Halving in 2024. In de reacties onder het bericht van Pentoshi verwijst een gebruiker bijvoorbeeld naar de Halving van Litecoin, die allesbehalve succesvol was. Litecoin daalde na zijn Halving deze week met 5 procent.

Veel investeerders hadden gehoopt op een stijging, omdat Bitcoin dat meestal laat zien na een Halving. Pentoshi wijst deze gebruiker er echter terecht op dat Litecoin dit in het verleden na iedere Halving deed; in tegenstelling tot Bitcoin.

Wat dat betreft is het op basis van de geschiedenis nog altijd gerechtvaardigd om optimistisch te zijn over de Bitcoin koers na de Halving. Wat zijn jouw verwachtingen voor Bitcoin in 2024?

Delen:

Thom heeft een juridische achtergrond, maar heeft de focus na zijn rechtenstudie volledig op bitcoin gelegd. Nu vult hij zijn dagen vooral met het lezen en schrijven over bitcoin. Thom bewaart zijn bitcoin niet thuis, maar in meerdere veilige kluizen. Verder heeft hij sinds kort ook een eigen nieuwsplatform.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
  • Het zal eens tijd worden. We wachten het eerste halfjaar van 2024 dan maar af. Hopelijk staat de koers dan veel hoger dan de 29-30K van nu. Dan kunnen veel mensen hun verlies van de afgelopen jaren weer eens goed maken.

    4 augustus 2023

Deze site is gericht op de Nederlandse markt. Klik hier voor België.