Fidelity verdubbelt crypto-team

Reuters meldt dat de vermogensbeheerder Fidelity Investments dit jaar 210 mensen zal inhuren voor de crypto-tak van het bedijf. Dit is meer dan dubbel zoveel als het huidige aantal van 200 crypto-werknemers. De reden hiervoor is omdat Fidelity klanten wil helpen met het beleggen in cryptocurrency’s, met name via hun 401(k)-pensioenplan.

401(k)-pensioenplan

Fidelity Investments besloot vorige maand om de optie aan particulieren te geven om een deel van hun spaargeld in bitcoin te beleggen. Dit deden ze met het zogenaamde 401(k)-pensioenplan. Dit plan helpt werknemers in de Verenigde Staten om te sparen voor hun eigen pensioen. Amerikanen kunnen hierdoor een bedrag van het bruto inkomen sparen, en over dit bedrag betalen ze geen inkomstenbelasting. Dit maakt deze optie natuurlijk enorm populair.

Het bedrijf wil nu de mogelijkheden in de cryptomarkt verder onderzoeken, en neemt daarvoor nieuwe werknemers aan. “Naarmate de vraag naar digitale activa gestaag blijft groeien en de markt evolueert, zullen we onze ‘aanwervingsinspanningen’ blijven uitbreiden”, zei Tom Jessop, president van Fidelity Digital Assets.

Fidelity’s onderzoek naar bitcoin

In het begin van het jaar kwam dit team met een onderzoek naar buiten dat de naam ‘Bitcoin First’ droeg. Hierin stond dat bitcoin los moet worden gezien van de rest van de markt voor digitale assets. Volgens de vermogensbeheerder kwam geen enkele altcoin in de buurt van de monetaire eigenschappen van bitcoin, zo blijkt uit het onderzoek.

Dit zijn interessante bevindingen waardoor het bedrijf keuzes maakt om bijvoorbeeld bitcoin toe te voegen aan pensioenplannen als de 401(k)-variant. Maar ondanks het onderzoek is niet iedereen fan van het plan van Fidelity. Senator Elizabeth Warren van Massachusetts en collega-senator Tina Smith van Minnesota waren het er niet mee eens en uitten hun zorgen.

Nog meer zorgen

Ook het Amerikaanse ministerie van werk en arbeid waarschuwde voor crypto in pensioenplannen. “In dit vroege stadium in de geschiedenis van cryptocurrency’s maakt het ministerie zich ernstige zorgen over de voorzichtigheid van de beslissing van een fiduciaire om de deelnemers van een 401(k)-plan bloot te stellen aan directe investeringen in cryptocurrency’s, of andere producten waarvan de waarde is gekoppeld aan cryptocurrency’s.”

Toch besluit het bedrijf deze tak nu verder uit te breiden om verder onderzoek te doen. Fidelity lijkt met deze keuze te vertrouwen in de toekomst van crypto, en deinst niet teug in het onderzoeken van deze markt.

Delen:

Kasper is een journalist met een hart voor crypto. Hij filtert het brede scala van nieuws en zorgt dat dit op een begrijpelijke manier terecht komt bij het publiek. Dit doet hij vaak met onderbouwing van technische analyses.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.