Cryptocurrency Filecoin in 2021: hype of blijvertje?

Filecoin heeft als missie om de markt voor opslagdiensten op te schudden. Het betreft namelijk een gedecentraliseerde peer-to-peer digitale opslag die blockchain technologie gebruikt. Het woord ‘file’ in Filecoin is een dus een knipoog naar de functie van de munt.

Waarom stijgt Filecoin momenteel in waarde en wat is de potentie van deze munt?

Wat is Filecoin?

Filecoin bestaat sinds 2014. Juan Benet presenteerde een whitepaper met de titel ‘Filecoin: A Cryptocurrency Operated File Storage Network’. Het verhaal achter dit concept is dat iedereen digitale opslagruimte aan andere gebruikers kan verkopen. Degenen die de opslagruimte aanbieden krijgen in ruil daarvoor FIL-tokens.

Met de juiste infrastructuur kan dus iedereen opslag doorverkopen op het netwerk van Filecoin. Gebruikers bepalen zelf hun prijzen en en kunnen zelf contracten af sluiten. Het concept van Filecoin is een gedecentraliseerd alternatief voor opslagdiensten in de cloud als Dropbox, Google Drive en Amazon S3 Storage.

Interplanetary File System

Het gedecentraliseerde peer-to-peer protocol voor gegevensopslag heet Interplanetary File System. Helaas kun je nog niet je vakantiekiekjes naar de maan versturen met deze techniek. Het is wel een stuk efficiënter dan HTTP of HTTPS, die vertrouwen op gecentraliseerde servers voor gegevensopslag.

Filecoin koers steeg hard deze week

Filecoin groeit hard op dit moment. De munt is verhandelbaar sinds 2018 en staat nu niet voor niets sinds kort in de top 15 van meest verhandelde munten. De marktwaarde is hard gegroeid. De totale marketcap van Filecoin bedraagt nu 4,7 miljard dollar (4 miljard euro).

Dat Filecoin potentie heeft, blijkt uit de inspanningen van het team achter de coin. Een groot team van developers werkt hard om het Filecoin netwerk aanzienlijk te verbeteren. Ondertussen hebben ze al flinke stappen gemaakt op het gebied van encryptie, beloning van de miners, naleving van de wetten en regels en de mogelijkheid om het netwerk te schalen. Als we het team moeten geloven is dit nog maar het begin.

Bron: Coinbase

Koers Filecoin

Heb jij al langer dan een half jaar Filecoin? Dan ben je echt een spekkoper met je wallet. In juni 2020 stond de munt op ongeveer 7 euro per stuk. Nu is dat een kleine 170 euro. De koers kunnen we hier niet exact voorspellen. Echter zou Filecoin wel eens mee kunnen liften op de kracht en potentie (en hype) van de blockchain technologie.

Delen:

Wendy’s interesse in financiële markten begon al op jonge leeftijd. Dankzij haar vader weet ze veel af van de aandelenmarkt en belegt ze al een aantal jaren. Sinds kort investeert ze in cryptovaluta. De ontwikkelingen rondom de munten volgt ze elke dag op de voet.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.