Brits bedrijf Mode Global Holdings wil 10 procent van kasreserves omzetten in bitcoin

Mode Global Holdings PLC, een aan de London Stock Exchange genoteerd bedrijf, heeft aangegeven bitcoin te willen kopen van hun kasreserves. Dit is onderdeel van hun nieuwe investeringsstrategie.

Beschermen tegen inflatie

In een opgestuurd persbericht van vandaag zegt het bedrijf dat ze tot 10% van hun kasreserves zal omzetten in cryptocurrency. Coindesk schrijft hierover dat dit onderdeel is van een langetermijnstrategie om de activa van beleggers te beschermen tegen valuta devaluatie. Dit is voor veel bitcoiners een belangrijk onderdeel van de waardepropositie van bitcoin. Jezelf beschermen tegen inflatie.

Divers portfolio tegen lage rente en Covid19

Volgens het persbericht staat de rente in het Verenigd Koninkrijk op een dieptepunt van 0,1%. In reactie op deze rente zegt Mode dat ze hun portfolio willen diversifiëren. Dat betekent in de praktijk weg van geldmarktinstrumenten met lage rente, om de waarde van het rendement van de recente beursgang te maximaliseren.

Jonathan Rowland, uitvoerend voorzitter van Mode schrijft: ‘Geconfronteerd met de uitdagingen van COVID en met de Britse rentetarieven op het laagste niveau in de 326-jarige geschiedenis van de Bank of England, is ons vertrouwen in de langetermijnwaarde van bitcoin alleen maar toegenomen.’

Hij voegt hier aan toe: ‘De toewijzing van vandaag wordt uitgevoerd via een moderne, toekomstgerichte maar voorzichtige strategie voor het beheer van onze schatkist.’

Bitcoin op waarde schatten

Mode laat weten dat ze het potentieel van bitcoin erkennen. Ze omschrijven bitcoin als ‘een betrouwbare waardeopslag en een aantrekkelijke investering vanwege de asymmetrische risico- / beloningskenmerken van het actief en de status van veilige haven.’

Het bedrijf vertelt niet hoeveel Britse ponden worden omgezet in bitcoin.

Volgende bullrun

Er zijn al een paar bullruns geweest in de geschiedenis van bitcoin. De eerste in 2013 kon je op het conto schrijven van de early adaptors. In 2017 werd de bullrun voornamelijk gedreven door consumenten, die wilden verdienen aan bitcoin en ICO’s. Het lijkt of de komende bullrun door institutioneel geld en door het bedrijfsleven aangestuurd zal worden.

Eerder schreven wij al dat het Amerikaanse MicroStrategy voor 425 miljoen dollar bitcoin kocht. Ook Square kocht zich in voor 50 miljoen dollar. Daarnaast zie je ook dat bitcoinfondsen steeds groter worden, kijk maar naar Greyscale. Volgens Bitcoin Treasuries zijn 785.999 bitcoins nu in handen van bedrijven, dat is 3,74% van het totale aanbod van bitcoin.

We zijn benieuwd wat deze aankondiging met de aandelenkoers van Mode Global Holdings PLC doet. Die kan namelijk wel een opkikker gebruiken.

Delen:

Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.

Deze site is gericht op de Nederlandse markt. Klik hier voor België.