Datum bekend van airdrop Flare tokens voor investeerders Ripple (XRP)

De koers van Ripple (XRP) is vandaag met 8% gestegen. Normaal gesproken worden deze stijgingen toegeschreven aan de staat van de algehele cryptomarkt, of aan goed nieuws rondom de lopende rechtszaak. Ditmaal lijkt het te komen doordat er een datum is vastgesteld voor gratis crypto.

Gratis crypto? Dat vergt wat uitleg, maar eerst kijken we naar de koers.

XRP koers stijgt 8%

Terwijl de rest van de cryptomarkt een korte winterslaap neemt, is de koers van Ripple klaarwakker. Bitcoin, ethereum en vele andere coins schrijven vandaag rood, maar daar trekt XRP zich niets van aan.

De waarde is deze week van een dieptepunt van 0,45 euro gestegen naar 0,54 euro op dit moment, een mooie toename van 20%.

Bron: BLOX

In 2020 werd aangekondigd dat cryptoproject Flare de mogelijkheid ontwikkelt om smart contracts op Ripple uit te voeren. Dit geldt overigens niet alleen voor het netwerk van Ripple, maar ook voor Litecoin. Ripple is wel de eerste en meest bekende netwerk waar Flare voor bouwt.

Heel interessant allemaal, maar je opende dit artikel vanwege de gratis coins. Waar blijven die?

Airdrop laat twee jaar op zich wachten

Op 12 december 2020 werd een snapshot gemaakt van iedereen die op dat moment XRP in zijn wallet had (en ook bij sommige beurzen). Het idee is dat er daarna een digitale helikopter overvliegt om iedereen met XRP, hetzelfde aantal aan FLR-tokens te geven, vandaar de naam airdrop.

Dat is bijna twee jaar geleden, en Flare komt nu met een nieuwe update over wanneer het Flare-netwerk wordt gelanceerd, en de airdrop plaatsvindt.

“Het belangrijkste doel is om verwarring rond het lanceringsproces weg te nemen door duidelijk het doel van elke fase te beschrijven en wat er in gebeurt. Het secundaire doel is om als realtime tracker van de huidige fase te dienen.”

Het bedrijf zegt dat de lancering is verdeeld in een aantal fasen die zijn opgebouwd rond stemmen en consensus van de gemeenschap. Klik op de afbeelding hieronder om te vergroten.

“De lancering van Flare is delicaat, omdat het een vrij grote airdrop, een stemming van de gemeenschap en de inzet van een nieuw meritocratisch consensussysteem omvat. Om deze reden is het opgedeeld in een reeks opeenvolgende fasen met duidelijk gedefinieerde triggers die elke overgang signaleren.”

Gratis crypto uiterlijk 14 januari 2023

Het Flare-netwerk is op 14 juli live gegaan, maar alleen voor geselecteerde partijen. Destijds was het plan om de airdrop tussen 24 oktober en 6 november te starten, maar de plannen zijn gewijzigd.

Nu lijkt het plan te zijn om de eerste lading gratis FLR-token te verdelen zodra 66% van de nodes niet meer gerund worden door Flare, maar door onafhankelijke partijen. Dat, of 14 januari 2023, welke als eerste komt.

Hoe wordt airdrop uitgevoerd?

Flare heeft twee ideeën over de uitvoering van de airdrop, het tweede is is in afwachting van goedkeuring:

 1. Bij het eerste idee wordt 15% van de FLR-tokens verdeeld, ongeveer 4,2 miljard, aan XRP-houders die in aanmerking k sinds december 2020. De rest van de tokens worden de daaropvolgende 30 maanden verdeeld.
 2. Het nieuwe voorstel heet Flare Improvement Proposal 01. Hierbij wordt de eerste 15% van het originele idee behouden, maar worden de andere 24,2 miljard tokens gedurende een periode van 36 maanden uitgedeeld. Gebruikers ontvangen een deel hiervan, afhankelijk van hoeveel FLR-tokens ze vastzetten (wrappen).

Het nieuwe idee klinkt wellicht nadelig voor iedereen die in december 2020 XRP kocht om mee te kunnen doen aan deze airdrop, maar het zorgt er voor dat nieuwe gebruikers ook mee kunnen doen. Daarnaast zorgt dit er ook voor dat er in ieder geval de eerste drie jaar na de airdrop interesse blijft voor Flare.

Als je in aanmerking denkt te komen, houd dan Flare en je eigen XRP-wallet goed in de gaten. Als het goed is hoef je namelijk niets te doen en worden de coins in je wallet gedropt.


Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
 • krijg je de flare drop ook als je je xrp tokens in Bitvavo hebt opgeslagen

  8 oktober 2022
 • Er wordt hier een verkeerde indruk gewekt…

  Koop je nu XRP, dan krijg je GÉÉN gratis FLR!!

  Dat de koers gestegen is komt wellicht (kleine kans) omdat Wrapped XRP (FXRP) beschikbaar komt op het netwerk, maar dat kan nog wel een jaar duren…
  Op het Canary Network “Songbird” draait het nog niet eens, en dat is de testomgeving met écht geld van Flare Network.
  Coston=testomgeving met nep tokens
  Songbird=testomgeving met tokens van waarde
  Flare=het echte werk / premium netwerk

  9 oktober 2022
 • Aanvulling:
  Als je mee wilt doen, dan kan dat inderdaad, maar dan moet je FLR kopen, en geen XRP. De wijziging in distributie gaat namelijk niet meer over de holdings van de snapshot, maar de FLR holdings… Tokens die nog niet eens verdeeld zijn en alleen intern bij Bitrue te koop/verhandelbaar zijn (database transacties).

  “Gebruikers ontvangen een deel hiervan, afhankelijk van hoeveel FLR-tokens ze vastzetten (wrappen).”
  Dit klopt ook niet. Elke 3.5 dag krijg je straks tokens uitgekeerd. Ompakt met contract functionaliteit (wrappen, FLR -> WFLR), dat klopt. Maar daarmee staan de tokens zeer zeker NIET vast. Dat is nu juist een groot verschil met andere netwerken: Dit zit ingebakken in laag 1 van het Netwerk.
  En met alleen Wrappen dan krijg je nog steeds niets erbij!
  Elke WFLR geeft je het recht op 1 stem die je kunt uitbrengen op een FTSO (Flare Times Series Oracle): Een decentrale oplossing voor het verkrijgen van de gemiddelde prijs van de tokens over alle exchanges die er zijn. Stabiele prijs, zonder spikes en dips. zie bv https://flaremetrics.io/

  Breng je een stem uit op een FTSO, dán ding je mee in de pool voor het verkrijgen van extra gratis FLR tokens, en dat elke 3.5 dag (Songbird=7dagen).
  Ook deze functionaliteit zit ingebakken in laag 1 van het netwerk.
  Je WFLR kun je dan nog steeds gebruiken voor andere dingen. Staken in een pool, gebruiken om je eigen XRP te wrappen naar FXRP, etc. etc.

  En de waarde van FLR… Wrappen van XRP naar FXRP, dan heb je 2,5x de waarde van XRP in FLR nodig, altijd! De hoeveelheid FLR lijkt dus idioot, maar schaarste ligt op de loer.

  9 oktober 2022
 • En dan als laatste, de datum klopt ook niet.
  zie https://flaredecent.ftso.eu/

  24 oktober en 6 november it is. Dat staat zelfs vastgelegd in de Unix Timestamp op het netwerk.
  exacte datum is afhankelijk van exchanges.

  9 oktober 2022
 • Hee, gooi je nu al mijn informatieve berichten weg vol met correcties op jouw artikel??

  Tsss, dag Jerrymie..!

  9 oktober 2022
 • Als straks alle FlARE is verdeeld wordt XRP dan nog een goede investering?

  11 oktober 2022