FOIN token daalt met 99 procent, wat is er aan de hand?

Van 3.300 dollar naar 32 dollar in een paar uur tijd, dat overkwam investeerders van FOIN token. Het klinkt als een nachtmerrie, in zo’n korte tijd zoveel waarde verliezen. Wat is er aan de hand met FOIN?

Investeerders konden niet meer bij hun geld

De FOIN token werd beheerd door het inmiddels opgeheven Financial.org, een ongereguleerde investeringsmaatschappij. In juni 2018 werden de portfolio’s van alle investeerders plotseling omgezet in FOIN-tokens. Investeerders konden deze tokens niet meer inwisselen voor dollar, hun investering werd vastgezet in een FOIN-wallet.

In september 2019 stopte Financial.org met hun diensten. Op de website (die nu niet meer bereikbaar is) stond de volgende melding: ‘We hebben onze diensten stopgezet. Instructies voor het claimen van je tokens zijn in augustus 2019 verspreid.’

Nadat Financial.org was opgeheven, werden de tokens beheerd door FoPay. Midden november werden investeerders verplicht de tokens van hun wallet over te zetten naar FoPay voor een fee van 8,75 dollar per token. Anders waren zij hun investering kwijt.

Dit zorgde voor veel wantrouwen. Dat zie je ook aan de berichten op Investing.com, een soort social media platform voor investeerders. Een kleine greep:

‘De prijs van FOIN blijft maar omhoog gaan, dat is onlogisch, kan iemand het verklaren?’

‘Investeer niet in FOIN Company, ik zweer het, het is meer dan twee jaar geleden dat ik 4.500 FOIN heb gekocht maar het is niet te verhandelen en ik zit diep in de problemen.’

Vanaf januari brak de hel los, koersdaling van 99%

Vanaf 3 januari kwam daar verandering in, toen kon iedereen traden in FOIN. Of ja iedereen, de crypto was alleen verkrijgbaar op de exchanges P2PB2B en Hotbit. Het meeste volume kwam van P2PB2B, zo’n 92 procent van alle transacties.

Direct nadat FOIN openbaar te verhandelen was ging de prijs recht naar beneden. Van 3.300 dollar naar 32 dollar in een paar uur. De token daalt nog steeds in waarde, FOIN is nu iets meer dan 4 dollar waard.

Op 10 januari kwam de FOIN Foundation met een verklaring. Volgens deze verklaring kan de stichting niets aan de prijsdaling doen:

‘Zodra een munt op de beurzen staat, heeft het team dat de munt heeft gelanceerd geen controle over wat de prijzen zijn. We kunnen de verliezen niet herstellen, hoe graag we ook willen helpen.’

Volgens de FOIN Foundation hebben investeerders uit ‘paniek’ hun tokens verkocht. De exchange P2PB2B zou zelfs technische problemen hebben gehad omdat FOIN-bezitters van hun munten af wilden.

Zelf zegt de stichting vertrouwen te hebben in de toekomst. Maar of het ook goed gaat komen met FOIN? Dat moet nog blijken.

Het moraal van het verhaal, investeer nooit zomaar in een cryptocurrency of een bedrijf dat je niet kent. Doe altijd je eigen onderzoek voordat je een cryptomunt koopt. Voor sommigen is dat nu helaas te laat, net zoals bij Bitconnect in 2018.


Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
  • https://youtu.be/Sv8TBQg2iFc

    Bekijk dit filmpje maar eens, weet je gelijk van wie de exchange is en wat hij nog meer doet! Heeft 4 van de top 6 volume exchanges in beheer. Dus geen zuivere koffie

    17 januari 2020