Wij accepteren nu Bitcoin fooi op Twitter via Lightning Network

De app Tippin.me maakt het mogelijk om kleine fooien uit te delen en te ontvangen op Twitter via het Lightning Network.

Hoe werkt Tippin.me?

Vooralsnog is deze optie alleen beschikbaar voor gebruikers van Google Chrome en Twitter, Tippin is namelijk een Chrome extensie. Via Twitter kunnen gebruikers van de app elkaar bitcoin versturen via het Lightning Network. Met het Lightning Network worden bitcointransacties niet direct op de blockchain vastgelegd, maar verwerkt in een laag bovenop de blockchain. Dit zorgt ervoor dat de transactiekosten laag blijven en kleine fooien mogelijk zijn.

Allereerst moet je de extensie downloaden. Zoek in de Web Store van Chrome op Tippin. Op het moment dat je de extensie activeert, verschijnt er een bliksemschicht in elke tweet naast de like en retweet knoppen. Druk op het icoon en als de twitteraar al gebruik maakt van Tippin, krijg je een QR-code te zien. Nu kan je vanuit je lightning wallet een fooi sturen. Dat zie je hieronder, op het moment dat de QR-code verschijnt gebruiken wij onze Blue Wallet om een kleine fooi aan onszelf te geven.

Wil je zelf fooien kunnen ontvangen? Koppel dan je twitteraccount aan de app op Tippin.me.

 

Download Blue Wallet

 

Dankzij het Lightning Network

Tippin-ingenieur Sergio Abril: “Naar mijn mening wordt Tippin populair door de eigenschappen van het Lightning Network. Het is de eerste keer dat we kleine hoeveelheden bijna gratis kunnen versturen, en we kunnen het ongelooflijk snel doen.”

“Tippin is een paar maanden geleden begonnen als een persoonlijk nevenproject, om het Lighting Network beter te begrijpen. En natuurlijk om te helpen bij de acceptatie, maar nu begint de app heel groot te worden,” aldus Abril.

Vooralsnog custodian

Abril heeft nu al plannen om de app uit te breiden in de toekomst, hij denkt aan integratie op andere social media platformen. Ook zal de app voorlopig custodian blijven, dit betekent dat je je private keys niet zelf beheert. Volgens Abril moet dit wel, dit zorgt ervoor dat de app eenvoudig te gebruiken is.

Dat zie je ook terug in het dashboard van Tippin.me. Je bedrag loopt op in de wallet van de app. Je kan je fooien vervolgens handmatig versturen naar je eigen wallet.

Hij voegt hier wel aan toe dat hij ook kijkt naar non-custodian oplossingen. Tippin wordt overigens op handen gedragen door Jack Dorsey, de baas van Twitter.

Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.