Hoofdredacteur Forbes gelooft dat bitcoin helpt tegen autoritaire regeringen

De voorzitter en hoofdredacteur van Forbes, Steve Forbes is zeer positief gestemd over bitcoin. Hij noemt bitcoin een ‘hightech roep om hulp’ gedreven door een gebrek aan vertrouwen in traditionele valuta.

Nieuwe media ontmoet oude media

Hij deed zijn uitspraken tijdens een podcast met Ark Invest CEO Cathie Wood. “De uitdaging voor bitcoin is om net zo betrouwbaar te worden als goud. Goud heeft duizenden jaren kunnen werken aan het imago van betrouwbaar.”

Van biefstuk naar hondenvoer

Forbes begint overigens wel over de beweeglijkheid van de bitcoin koers: “Biefstuk de ene dag, hondenvoer de volgende dag.” Toch toont hij aan dat hij de rol van bitcoin begrijpt. Niet alleen de huidige rol, maar ook wat bitcoin in potentie kan betekenen voor financiële markten:

“Bitcoin heeft een hele grote rol gespeeld bij het helpen van mensen in noodsituaties over de hele wereld. Denk aan regeringen omzeilen die je willen beheersen en je uithongeren en je pijn doen.”

Zijn progressieve opvattingen over cryptocurrency en bitcoin zijn enigszins verrassend. Forbes is toch het tijdschrift dat sinds oudsher (bestaat al sinds 1917) vooral gericht is op traditionele markten.


Altijd op de hoogte van het laatste cryptonieuws?

Ontvang nieuwsbrief


Meer steun uit onverwachte hoek

Forbes is niet de enige die stiekem een crush heeft op bitcoin. Jack Dorsey is de grote man bij Twitter. Daarnaast is hij ook de baas van Square, een Amerikaanse betaalservice. Hij zegt dat hij elke week voor tienduizend dollar aan bitcoin koopt.

Ook in de sportwereld komt er steeds meer erkenning voor bitcoin. NBA basketballer Spencer Dinwiddie ging zelfs zo ver dat hij zijn contract wilt tokenizen. Zo kan iedereen investeren in zijn sportcarrière.

Een andere bekende sportman en bitcoin maximalist is Russel Okung. Hij speelt American Football in de NFL. Na het sportseizoen is hij heel actief op bitcoin twitter en leert hij NFL-spelers over de voordelen van bitcoin. Hij pleit ook voor het ontvangen van zijn salaris in bitcoin. Daarnaast organiseert hij meetups in Los Angeles om bitcoin adoptie aan te moedigen.

Maar niet alleen individuele sporters zijn fan van bitcoin. Ook teams doen steeds vaker iets met crypto. Wat dat betreft is 19 oktober speciaal. Voetbalclub Watford draagt het bitcoinlogo op de schouders en op die datum spelen ze een uitwedstrijd tegen Tottenham Hotspur in een stadion waar 60.000 mensen in kunnen.

De wedstrijd wordt wereldwijd uitgezonden dus een groot publiek wordt blootgesteld aan bitcoin.

 

Delen:

Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.

Deze site is gericht op de Nederlandse markt. Klik hier voor België.